Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ 15 % επιπλέον σε όποιον καθυστερήσει την δόση του!


Δεν έχεις να πληρώσεις; Έξτρα "καπέλο" 15%. Με νέα εγκύκλιο άνοιξε η διαδικασία για τις νέες οφειλές (πάγια ρύθμιση), δηλαδή για τις οφειλές που βεβαιώνονται από τη 1η Ιανουαρίου, οι οποίες αισίως ξεπέρασαν τα 3,6 δισ ευρώ. Από τις 25 Ιουλίου η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, ενώ η καταβολή των δόσεων θα γίνεται με πάγια εντολή πληρωμής.

Η εξόφληση θα γίνεται έως 12 μηνιαίες δόσεις και έως 24 για έκτακτες οφειλές π.χ. από φόρο κληρονομιάς, με ελάχιστη δόση 15 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποδεικνύουν αδυναμία εξόφλησης, να έχουν υποβάλει δηλώσεις εισοδήματος και ΦΠΑ τη τελευταία 5ετία αλλά και να δηλώνουν το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων, έτσι ώστε αφενός να διαπιστώνεται ότι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία αφετέρου να λαμβάνονται μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης εάν κρίνεται ότι έτσι διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Η ρύθμιση χάνεται εάν, μεταξύ άλλων, ο οφειλέτης δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης πέραν της μίας φοράς, δεν καταβάλει την τυχόν μία εκπρόθεσμη δόση της ρύθμισης με την αναλογούσα προσαύξηση αυτής (15%) μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης, δεν υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας, καθ' όλο το διάστημα της ρύθμισης καταβολής των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή τους.

Τι προβλέπει η εγκύκλιοςγια τον τρόπο εξόφλησης των οφειλών προς το Δημόσιο
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου