Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η ιστορική συνέντευξη Βενιζέλου στο Βήμα το 1999, που θα σας κάνει να ανατριχιάσετε…

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Προλογίζει ο Γιώργος Δ

Διαβάστε, διαβάστε καλά το άρθρο με την συνέντευξη του Ε. Βενιζέλου στον Θ. Λάλα,  στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” την  26-09-1999 ….σε ανύποπτο χρόνο !
Είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θ’ αρχίσετε ν’ ανησυχείτε αλλά,  ….”θα νιώσετε να σας τυλίγει ….αόριστος φόβος ,  λαυρόκαυτο φύσημα κακής ενέργειας  …. και εφιάλτης αδάμαστος ….θα αντιληφθείτε ότι η χώρα πλέκει(πλέει) ακυβέρνητη μέσα στην αποθάρρυνση και την ανία  ….προς τον όλεθρο.”
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλάει στο «Βήμα» για το Χρηματιστήριο, την εκλογή του Προέδρου και τις εκλογές
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  26/09/1999
“Τα αυριανά κόμματα θα είναι α λα καρτ” 
Είναι ένας από τους λίγους πολιτικούς σήμερα που όταν μιλάει καταλαβαίνεις την ευχέρειά του να εκφράσει τις απόψεις του. Δίνει την εντύπωση ότι έχει απαντήσεις για όλες τις ερωτήσεις και ότι με την ίδια διανοητική ικανότητα θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε μια πολιτική συζήτηση αν ήταν από τη μεριά του πολιτικού του αντιπάλου. Το μέγεθός του είναι σαρωτικό και πολλοί είναι αυτοί που τον τοποθετούν στην κούρσα της διαδοχής ­ στον χώρο του ΠαΣοΚ ­ στην πιο πλεονεκτική θέση. Ούτε ο ίδιος άλλωστε δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να ηγηθεί του κόμματος αν του δοθεί η ευκαιρία. Δεν φοβάται να μιλήσει για τον Ανδρέα Παπανδρέου, για τον σημερινό Πρωθυπουργό, για τον κ. Τσοβόλα και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υποστηρίζει ότι η κυριότερη διαφορά στον τρόπο διακυβέρνησης μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου και του κ. Σημίτη είναι ότι ο ιδρυτής του ΠαΣοΚ εθεωρείτο δεδομένος ­ δεν ετίθετο συζήτηση. Απαντάει επίσης στο πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές και μιλάει για το Χρηματιστήριο, για τους «σπεκουλαδόρους» που έχουν παρεισφρήσει σε αυτό, για την παραοικονομία και την ανακατανομή του εισοδήματος.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου