Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η Πόλη καίγεται και η Άγκυρα βάζει φωτιά στο Αιγαίο - 12 ώρες βόλτες τουρκικών πλοίων


Η Κωνσταντινούπολη φλέγεται και η Άγκυρα φαίνεται ότι θέλει να δικαιώσει όσους στην Αθήνα πιστεύουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο εξαγωγής της εσωτερικής της κρίσης στο Αιγαίο.
Για περίπου 12 ώρες δύο τουρκικά πλοία μία πυραυλάκατος και μια φρεγάτα αλώνιζαν στο Αιγαίο. Είναι η δεύτερη σοβαρή πρόκληση των Τούρκων μέσα σε λίγες ημέρες. Και είναι σαφές ότι θέλουν να κλιμακώσουν την ένταση. Την Δευτέρα ολος ο ελληνικός στόλος θα είναι στο Αιγαίο για την άσκηση Καταιγίδα. Και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι ανάμεσα στα ελληνικά πλοία θα κάνουν βόλτες φρεγάτες.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:


Τα τουρκικά πολεμικά πλοία, ΤΠΚ «ZIPKIN» και Φ/Γ «YILDIRIM», προερχόμενα από Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο, εισήλθαν την 1η Ιουνίου (09:40 και 13:15 αντίστοιχα) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα Ανατολικά της Ν. Αμοργού. Στη συνέχεια κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, Νότια Σύρου, με Βόρειο-Δυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα).
Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικά πλοία καθ’ όλη την διάρκεια του πλου τους.
 ΠΗΓΗ:onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου