Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

OPEC: Η ζήτηση για πετρέλαιο αυξήθηκε λιγότερο του αναμενόμενου το α' τρίμηνο



Αμετάβλητες διατήρησε τις εκτιμήσεις του για τη ζήτηση και προσφορά πετρελαίου ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (OPEC) στην τελευταία του ανάλυση πριν τη Σύνοδο της Βιέννης στα τέλη του μήνα, ωστόσο προειδοποίησε για πιθανές "αναταραχές" από Κίνα και Ευρωζώνη.
Στη μηνιαία του έκθεση για την αγορά πετρελαίου, ο OPEC αναφέρει πως η ζήτηση αυξήθηκε λιγότερο του αναμενόμενου στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο δεν άλλαξε τις εκτιμήσεις του για τη ζήτηση εν μέσω προσδοκιών για ενίσχυση της κατανάλωσης στο δεύτερο μισό του 2013.
Ειδικότερα, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τον OPEC, ο οποίος όμως προειδοποίησε πως οι οικονομικές αναποδιές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω καθοδική αναθεώρηση της εκτίμησης.
Ο OPEC έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει για τους πιθανούς κινδύνους από την επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρωζώνη, όμως στην τελευταία του έκθεση καταγράφεται και ένας πιο απαισιόδοξος τόνος για τις προοπτικές της Κίνας. Μια επιβράδυνση στην Κίνα θα ήταν μείζονος σημασίας αφού η χώρα αναμένεται να είναι οδηγός για την ανάπτυξη της ζήτησης.
Αναλυτικά στη μηνιαία του έκθεση, ο OPEC προβλέπει ότι η ζήτηση για το πετρέλαιό του θα διαμορφωθεί στα 29,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος, χαμηλότερα από το επίπεδο παραγωγής του προηγούμενου μήνα των 30,46 εκατ. βαρελιών την ημέρα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου