Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Απαράδεκτες και εκδικητικές απολύσεις στην ΑΓΝΟ


 Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει την αντεργατική τακτική της εργοδοσίας της ΑΓΝΟ η οποία προχώρησε σε απολύσεις συνδικαλιστών και εκπροσώπων του Σωματείου των εργαζομένων πιστεύοντας πως έτσι θα σταματήσει τον αγώνα τους.
           Η εργοδοσία, προχωρώντας ένα ακόμη βήμα τα σχέδια της, επέλεξε αντί για διάλογο να υποβάλει μηνύσεις κατά των συνδικαλιστών προκειμένου να εμποδίσει τον αγώνα που δίνουν μαζί με άλλους εργαζόμενους ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων και την καταβολή των δεδουλευμένων που η επιχείρηση τους οφείλει και που προσχηματικά αρνείται να τους καταβάλει.
           Το ΕΚΘ τονίζει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί πρακτικές που θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και στις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν. Παράλληλα, ζητά από την εταιρεία να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην ανάκληση των 6 απολύσεων, των 119 διαθεσιμοτήτων και την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων δηλώνοντας πως θα σταθεί στο πλευρό τους μέχρι τη τελική δικαίωση.
 ΠΗΓΗ:ekth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου