Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΔΧΒ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΜΑΙΟΥ



Προς Σωματεία μέλη ΠΟΕΠΔΧΒ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 16/4 και την Πέμπτη 18/4 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Ομοσπονδία με τους Προέδρους και Γενικούς Γραμματείς των Σωματείων μελών της ΠΟΕΠΔΧΒ.
Το θέμα συζήτησης ήταν οι Συλλογικές συμβάσεις εργασίας (Επιχειρησιακές- Κλαδικές).
Μετά από ενημέρωση που έγινε από τη Διοίκηση και από τους Νομικούς Συμβούλους της Ομοσπονδίας για το τι προβλέπει σήμερα η Νομοθεσία, ακολούθησε λεπτομερής συζήτηση που αφορούσε αφενός μεν τις ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα στον κλάδο μας (κυρίως επιχειρησιακές) αφετέρου δε τις ΣΣΕ που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση. 
Όλα δείχνουν- και από τις ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί αλλά και από αυτές που δεν έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής σε συμφωνία- ότι οι εργοδότες συνεχίζουν να απαιτούν μειώσεις αποδοχών και σε ορισμένες περιπτώσεις και κατάρηση ΣΣΕ, εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα αλλά πολύ περισσότερο τους Νόμους (εκτρώματα) που φρόντισε η τρικοματική κυβέρνηση να ψηφίσει εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας και μόνο.
Από τη διεξοδική συζήτηση που είχαμε προέκυψε η ανάγκη αντίστασης και δράσης προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια των εργοδοτών όπου μετά και την λήξη της τελευταίας ημερομηνίας της μετενέργειας (15 Μαϊου), θα προχωρήσουν πιθανόν και σε ατομικές συμβάσεις.
Προτ'αθηκε σαν προειδοποιητική ενέργεια των σωματείων όλου του κλάδου να πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική Γενική Απεργία στις 9 ή 13 Μάη 2013, με κύριο αίτημα υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας χωρίς μειώσεις αποδοχών σε όλους τους  χώρους και για όλους τους εργαζόμενους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου