Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Πτωτικές τάσεις για το πετρέλαιο στη σκιά της απόφασης του Eurogroup για την Κύπρο




Η απόφαση για τον τρόπο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης προκάλεσε αμηχανία στις διεθνείς αγορές, οι οποίες παρακολουθούν με έντονο προβληματισμό τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Οι εικόνες με τις ουρές πολιτών δίπλα από «μπλοκαρισμένα» ΑTM, οι διαμαρτυρίες έξω από το προεδρικό μέγαρο και η... μπουλντόζα έκαναν τον γύρο του κόσμου, επηρεάζοντας τους επενδυτές αρχικά στα ασιατικά χρηματιστήρια. Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 των blue chips έχανε λίγο μετά τις 06.00 το πρωί, ώρα Ελλάδος, έως και 2,10% της αξίας του. Το χρηματιστήριο του Σύδνεϋ υποχωρούσε 1,44%, του Χονγκ Κονγκ 1,99%, της Σαγκάης 0,62% και της Σεούλ 0,60%.

«Το ζήτημα δεν είναι απλά αν η κυβέρνηση της Κύπρου στηρίζει το σχέδιο διάσωσης. Η αγορά ανησυχεί ότι αυτή η ανακοίνωση μπορεί να στείλει ένα αρνητικό μήνυμα για την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ », ανέφεραν το πρωί της Δευτέρας αναλυτές της DBS.

Αντίστοιχες πτωτικές τάσεις διαμορφώνονται και στον τομέα της αγοράς και πώλησης πετρελαίου, όπου το βαρέλι του «ελαφρού αργού» (WTI) έχασε 1,18 δολάρια υποχωρώντας έως και στα 92,27 δολάρια ανά βαρέλι. Το Brent της Βόρειας Θάλασσας υποχώρησε κατά 1,34 δολάρια στα 108,48 δολάρια. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου