Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Γκαμπόν: Απεργία διαρκείας των εργαζομένων στα πετρέλαια




Το συνδικάτο των εργαζομένων στα πετρέλαια της Γκαμπόν ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι ξεκίνησαν απεργία διαρκείας, απαιτώντας την εφαρμογή μια συμφωνίας που υπεγράφη το 2010 από την κυβέρνηση και αφορά στις συνθήκες εργασίας.

«Ξεκινήσαμε από το Σάββατο απεργία διαρκείας» δήλωσε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού φορέα ONEP, Χανς Λάντρι Ιβάλα. «Έχουμε καλέσει όλα τα μέλη μας να παρακολουθούν την απεργία».

Η ONEP απαιτεί την εφαρμογή μιας συμφωνίας που υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2010 μεταξύ της κυβέρνησης και των εργαζομένων στα πετρέλαια, εξασφαλίζοντας πιο ευνοϊκούς όρους εργασίας.

Ο Ιβάλα δήλωσε ότι η απεργία έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στη λειτουργία του 90 τοις εκατό των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Γκαμπόν, κάτι που όμως δεν έχει μέχρι στιγμής επαληθευτεί.

Η χώρα της κεντρικής Αφρικής, με πληθυσμό περίπου 1.5 εκατομμύριο, παράγει τουλάχιστον 240.000 βαρέλια αργό πετρέλαιο την ημέρα, ένας τομέας που κυριαρχείται από τη γαλλική Total και την ολλανδο-βρετανική Royal Dutch Shell.

Τα έσοδα από το πετρέλαιο συνεισφέρουν περίπου στο 60 τοις εκατό του κρατικού προϋπολογισμού της Γκαμπόν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου