Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Έτοιμο και το δεύτερο τουρκικό πλοίο ερευνών




Έτοιμο  και το δεύτερο τουρκικό πλοίο ερευνών « TUBITAK Marmara»το οποίο έχει την δυνατότητα να  πραγματοποιήσει υποθαλλάσιες σεισμικές έρευνες , έρευνα για πετρέλαιο, χαρτογράφηση  του πυθμένα, έρευνα θαλάσσιας ρύπανσης και να εξετάσει την υποβρύχια ζωή σύμφωνα με την ιστοσελίδα worldbulletin.net.
Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας κ. Nihat Ergun, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή  καθέλκυσης στις 18 Φεβ 2013 δήλωσε ότι το πλοίο έχει την δυνατότητα να διεξάγει θαλάσσια έρευνα σε βάθος 3 χιλιάδων μέτρων κάτω από τη θάλασσα.
Το πρώτο ερευνητικό σκάφος κατασκευάστηκε στην Τουρκία το « TUBITAK Marmara» κατασκευάσθηκε με κύριο σκοπό την  ωκεανογραφική θαλάσσια έρευνα.
Το πλοίο, το οποίο κόστισε 13.800.000  (δεκατρία εκατομμύρια οχτακόσιες χιλιάδες τουρκικές λίρες), είναι 45 μέτρα μήκος και 9 μέτρα πλάτος. Με την προσθήκη του σχετικού εξοπλισμού, θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε έρευνες για την ανεύρεση πετρελαίου αλλά και να διεξάγει  και σεισμική έρευνα. Με 11 επιστήμονες και 12 μέλη του πληρώματος, το πλοίο αυτό θα πραγματοποιεί αποστολές  εντός των  τουρκικών χωρικών υδάτων.
Εν τω μεταξύ, το τουρκικό πλοίο «Fatmagul Soultan», έχει φτάσει σε χωρικά ύδατα του Λιβάνου από το Σάββατο και θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο Λίβανο για μια περίοδο τριών ετών.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου