Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ολόκληρο το Μνημόνιο 3 στα ελληνικά




Έστω και με καθυστέρηση δυο μηνών, το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε την ελληνική μετάφραση του Νέου Μνημονίου. 88 σελίδες με όλα τα μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ που έχει αποδεχτεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση
Τα κείμενα του Μνημονίου που υπέγραψε η Ελλάδα, μεταφρασμένα στα ελληνικά, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Σε αυτά περιλαμβάνονται όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα συμπεριλαμβανομένης της λήψης επιπλέον μέτρων την περίοδο 2015-2016, του προγράμματος αποχωρήσεων από το Δημόσιο και...
των αποκρατικοποιήσεων.
Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του δημοσιονομικού ελλείμματος, τότε η κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει πρόσθετα μέτρα 2-4 δισ. ευρώ για να κλείσει το κενό εντός της διετίας 2015-2016.
Στη σχετική παράγραφο, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
"Κατά την έκταση που το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά το 2015-2016 παραμένει, οι αρχές θα μπορούσαν να ακολουθήσουν διάφορες στρατηγικές για να κλείσει αυτό, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των εσόδων με διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της περαιτέρω μείωσης των απαλλαγών και εκπτώσεων, την επέκταση των μέτρων που λήγουν και τις στοχευμένες περικοπές στις τρέχουσες δαπάνες. Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για να επαναπροσδιορίσουν εκ νέου το επενδυτικό πρόγραμμα για πιο αποτελεσματική υποστήριξη στην ανάπτυξη.
Οι αρχές θα καθορίσουν συγκεκριμένα σχέδια για το 2015, όχι αργότερα από τα τέλη Αυγούστου 2013, όταν θα διαμορφώσουν ένα λεπτομερές δημοσιονομικό πρόγραμμα για το 2014-2015 που θα οδηγεί σε πρωτογενές πλεόνασμα 3% μέχρι το 2015".
Διαβάστε ολόκληρο το Μνημόνιο 3 στα ελληνικά.
Η δήλωση προθέσεων
Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών
Η μελέτη των κειμένων που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τον περασμένο Δεκέμβριο ώστε να εκταμιευθεί η δόση, είναι αναγκαία από όποιον θέλει να αποφύγει τις αρνητικές συνήθως εκπλήξεις που ακολουθούν μετά από κάθε αξιολόγηση της τρόικας ή από δηλώσεις διαρροές υψηλόβαθμων στελεχών για σκέψεις και συζητούμενα μέτρα. 
ΠΗΓΗ: news247, μοντάζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου