Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Τι προβλέπουν οι Financial Times για τη νέα χρονιά.



 Ο Nate Silver τα κάνει όλα να φαίνονται τόσο εύκολα. Ο στατιστικολόγος των New York Times, ο οποίος προέβλεψε τις προεδρικές νίκες του Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνει ότι οι μέθοδοί του για την πρόβλεψη της έκβασης των εκλογών ή ακόμη και των αθλητικών αναμετρήσεων δεν είναι "και τόσο περίπλοκες". Δεν έχουν, όμως, όλοι την ίδια επιτυχία.
Απτόητοι, εμπειρογνώμονες των Financial Times, διακυβεύουν τη φήμη τους κάνοντας τις δικές τους προβλέψεις. Δεν έχουν πρακτικούς αλγόριθμους για να ζυγίσουν τις πιθανότητες. Βασίζονται μόνο στη γνώση και στο ένστικτό τους ή, τουλάχιστον, στην τόλμη.
 Όπως ο Martin Wolf, του οποίου η περσινή επιλογή ήταν λίγο επικίνδυνη. Πριν από έναν χρόνο το ευρώ θεωρούνταν είδος υπό εξαφάνιση. Λίγοι ήταν αισιόδοξοι για την επιβίωσή του. Εκτός από τον κ. Wolf, ο οποίος έβαλε τους σκεπτικιστές στη θέση τους, ο Edward Luce αξίζει επίσης ένα μπράβο καθώς προέβλεψε τη νίκη Ομπάμα.
 Η Alison Smith προέβλεψε ότι το 2012 θα ήταν ιδιαίτερα καλό έτος για τα μερίσματα στη Βρετανία, ενώ ο Ben Fenton αποδείχθηκε σωστός ως προς τις προειδοποιήσεις του για τα δεινά του κλάδου των εφημερίδων. Δεν περιλαμβάνονται όλοι εδώ. Είτε είχαν δίκιο είτε όχι, οι εμπειρογνώμονες των F.T. επιστρέφουν με περισσότερα στοιχήματα για το 2013. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου