Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Κατάργηση αντικειμενικών αξιών ζητά η τρόικα


Κατάργηση αντικειμενικών αξιών ζητά η τρόικα

Η τρόικα ξαναχτυπά με νέες αυστηρές απαιτήσεις. Αυτή φορά στο στόχαστρο έχουν βάλει τα ακίνητα. Η τρόικα ζητά  κατάργηση των αντικειμενικών αξιών αλλά πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας
Η τρόικα ισχυρίζεται ότι  οι αντικειμενικές αξίες συμβάλουν στις στρεβλώσεις της αγοράς ακινήτων και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Οι τροϊκανοί προτείνουν αλλαγή του συστήματος των αντικειμενικών με ένα άλλο το οποίο θα καθορίζει τις τιμές των ακινήτων βάσει των πραγματικών που ισχύουν στην αγορά.
Η τρόικα επί της ουσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” προτείνει τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα αποτυπώνει τις πραγματικές τιμές των ακινήτων, ίσως μια φορά το χρόνο, και αναλόγως θα προκύπτουν και οι φόροι.
Ακόμη ζητούν την άρση  την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να προχωρούν άμεσα σε πλειστηριασμό της κατοικίας  για τα τραπεζικά δάνεια των νοικοκυριών, τα οποία έχουν περιέλθει σε δεινή θέση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου