Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ο «δημοσιονομικός γκρεμός» ρίχνει το πετρέλαιο




Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου στις πρωινές συναλλαγές στην Ασία. Η αγορά εμφανίζεται υποτονική, καθώς εντείνεται η ανησυχία για τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την έως τώρα αποτυχία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων να συμφωνήσουν σε έναν συμβιβαστικό προϋπολογισμό, πριν την 1η Ιανουαρίου, αποφεύγοντας μια αναγκαστική λιτότητα στη χώρα.
«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε γιατί δεν ξέρουμε πού βρισκόμαστε για το θέμα αυτό », ανέφερε ο Τζέισον Χιούντζ, επικεφαλής της διαχείρισης πελατών της IG Markets Σιγκαπούρης.
Το βαρέλι για το «ελαφρύ αργό» (WTI) για συμβόλαια Φεβρουαρίου υποχώρησε 16 σεντς στα 88,50 δολάρια. Το βαρέλι του Brent της Βόρειας Θάλασσας για το ίδιο χρονικό σημείο παράδοσης, έπεσε 8 σεντ στα 108,89 δολάρια.
Η αδυναμία συμφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πιθανή αύξηση της φορολογίας για όλα τα νοικοκυριά στις Ηνωμένες Πολιτείες από την 1η Ιανουαρίου, θα μπορούσε να προκαλέσει υποχώρηση της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, η οποία θα προκαλέσει μειωμένη ζήτηση για αργό πετρέλαιο, γεγονός που ανησυχεί την αγορά πετρελαίου.
Και την Παρασκευή οι τιμές είχαν μειωθεί αισθητά, καθώς ήταν έντονη η ανησυχία από την έλλειψη προόδου στις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό. 
ΠΗΓΗ:inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου