Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Παίζει καθυστέρηση για τα ΕΛΠΕ


Σπύρος Λάτσης: Oι αποφάσεις στο στρατηγείο της Γενεύης για την επόμενη μέρα
Το επόμενο μεγάλο ελληνικό βήμα του θα είναι στην ενέργεια. Στόχος του να φύγει από τα ΕΛΠΕ, που κατέχει το 41%, αλλά σε συνθήκες που θα του αποφέρουν το μεγαλύτερο κέρδος.
Φέρεται αποφασισμένος να μην ασκήσει μέσω της Paneuropean Holdings το δικαίωμα πρώτης προτίμησης για το 35,5% που αναμένεται να πωληθεί από το Δημόσιο.
Σε ανοιχτή γραμμή με Άραβες και Ρώσους επιχειρηματίες –τον περασμένο Μάρτιο, όπως αποκάλυψε η "DEAL", έκανε ταξίδι αστραπή στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Αλ. Ντιούκοφ Gazprom Neft -που ενδιαφέρονται για το όλο «πακέτο» είναι διατεθειμένος να πωλήσει το ποσοστό του στο νικητή την κατάλληλη ώρα.
Που σημαίνει ότι αξιοποιεί τη δεδομένη καθυστέρηση του σχετικού διαγωνισμού, -που εξαρτάται και από αυτόν-, ποντάροντας στην αναμενόμενη απογείωση των λειτουργικών κερδών των ΕΛΠΕ με την έναρξη της επένδυσης στην Ελευσίνα.
Ο Λάτσης αναμένει πολύ καλύτερες τιμές από την τρέχουσα αποτίμηση, που για το δικό του 41% ανέρχεται σε 715 εκατ. ευρώ, ενώ για το 35,5% που πωλεί το Ελληνικό Δημόσιο στα 620 εκατ. ευρώ.

Απόσπασμα από :ellinasasfalistis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου