Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Εναρμόνιση των ασφαλιστικών συστημάτων στην Ε.Ε με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης



Νέο «ευρωσύστημα» συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων στα κράτη μέλη της Ε.Ε που θα συνδέει την συνταξιοδότηση με το προσδόκιμο ζωής πρότεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.
«Μπορούν να γίνουν συστάσεις στην Ένωση στο σύνολό της, ώστε να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία συνταξιοδότησης και στο προσδόκιμο ζωής», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
Σημείωσε μάλιστα ότι οι 27 χώρες-μέλη μπορούν να δεσμευτούν να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα «με ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, με έναν εναρμονισμένο τρόπο και με καθορισμένο στόχο».
Ο Ρόμπεϊ τόνισε ότι είναι αποφασιστικής σημασίας «να μην γίνουν απλώς συστάσεις, διότι μετά καθεμιά χώρα θα κάνει ό,τι θέλει», αλλά η μεταρρύθμιση «να γίνει με δεσμευτικό τρόπο». Ανέφερε ακόμη ότι το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να συζητηθεί τους επόμενους μήνες, δηλώνοντας ότι προτίθεται να το θέσει επί τάπητος στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και της 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες στην οποία θα αναζητηθούν εκ νέου λύσεις για την κρίση στην ευρωζώνη 
ΠΗΓΗ:/www.asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου