Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΚΑ κ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ



 Θέμα: Έκθεση των προβλημάτων στην Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας
 Κύριε υπουργέ
Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, με έδρα το ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας – Φλώρινας, εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και αποτελεσματικό έργο, σε ένα Υπουργείο που καθίσταται πλέον λίαν δύσκολο, καθώς έχετε να διαχειριστείτε τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, που συνδέονται άμεσα με την αναπτυξιακή προοπτική της πατρίδας μας.
   Κύριε Υπουργέ
Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να εκθέσουμε αυτά που κατά τη γνώμη μας είναι τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ Α.Ε., καθώς και τις προοπτικές που μπορεί να έχει η ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, μέσα στα πλαίσια του Ανταγωνισμού που επέβαλαν οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κράτη μέλη.
Στη χώρα μας, η πρωτοφανής οικονομική κρίση είναι προφανές πως έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με τη ΔΕΗ Α.Ε. να καταγράφει τεράστιες ζημιές τα τελευταία χρόνια παρά τις μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων και τις τεράστιες μειώσεις στο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων, που ξεπέρασαν τα 650 εκατομμύρια ευρώ τη διετία 2010-2011. Συνεπώς, οι συνθήκες απαιτούν και επιβάλλουν τη λήψη άμεσων μέτρων και διαρθρωτικών αλλαγών, έτσι ώστε η αγορά να σταματήσει να λειτουργεί με στρεβλώσεις που προκαλούν ζημιές σε βάρος της ΔΕΗ και έχουν αντίκτυπο στους εργαζόμενους, την κοινωνία, την οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου