Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

22/06/2012
              
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Η Ελλάδα σήμερα ζει μια μεταβατική περίοδο καθώς άρχισαν να φαίνονται ξεκάθαρα τα συμπτώματα της βαθιάς κρίσης στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.  Με βάση τα νέα δεδομένα είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι η κρίση στο πολιτικό χώρο δεν άφησε ανέγγιχτο και το συνδικαλιστικό χώρο.

Ο συνδικαλισμός πάντα αποτελούσε το «αποκούμπι» του εργάτη.  Ήταν ο μανδύας που τον προστάτευε από το μακρύ χέρι της εργοδοσίας.  Οι λανθασμένες πρακτικές όμως τον οδήγησαν στην απαξίωση.  Ακούμε και σήμερα τις φωνές των εργαζομένων ότι ο συνδικαλισμός πρέπει να αλλάξει ρότα, πρέπει να σταματήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συνδικαλιστών και των ημετέρων και να γίνει πάλι ο εκφραστής της αγνής ψυχής, της αγωνίας και των αγώνων των εργαζομένων.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ έχοντας ανοικτά τα αυτιά της, άκουσε.  Αφουγκράστηκε τον εργαζόμενο και προχωρά στο επόμενο βήμα.  Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ είναι ζωντανός οργανισμός που συγκροτείται από όλους μας, δημιουργήθηκε για όλους μας.  Ως ζωντανός οργανισμός αντιδρά.  Αντιδρά σε εκείνες τις πρακτικές που απαξιώνουν τα πάντα.
 
Αντιδρά και αλλάζει.

Προχωράμε λοιπόν σε ένα Συνέδριο τον προσεχή Σεπτέμβριο με τα εξής χαρακτηριστικά :

-      Επαναπροσδιορισμός των Αξιών και των Αρχών της παράταξης,

-      Οργανωτική Ανασυγκρότηση των Δομών και των Οργάνων.

Καλούμαστε λοιπόν όλοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να καταφέρουμε να συναντηθούμε.  Χρειαζόμαστε τις ιδέες και τα οράματα όλων εκείνων που συμφωνούν να εξυπηρετούν το συμφέρον του συνόλου των εργαζομένων.

Ευχή και στόχος όλων μας είναι στο τέλος του Συνεδρίου του Σεπτέμβρη να έχει γεννηθεί κάτι Νέο, Υγιές, Αγωνιστικό, και προπάντων Ενωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου