Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ  
                                                                             04/06/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, οι,
Στην συνεδρίαση του Δ.Σ ΠΣΕΕΠ στις 31/05/12, το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν το συμβόλαιο της Groupama (αποταμιευτικό πρόγραμμα).
Με περίσσιο θράσος, το Προεδρείο ενημερώνει τους εργαζομένους με την ανακοίνωση (απ. Πρωτ. 153 στις 01/06/12), με τέτοιο τρόπο που θα ζήλευε ο μεγαλύτερος παραμυθάς.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΣΕΕΠ, εξ όσων γνωρίζουμε, γιατί δε ξέρουμε τι άλλο μπορεί να έχει συμβεί, το Προεδρείο συμφώνησε πριν 9 μήνες με την Διοίκηση των ΕΛΠΕ την τροποποίηση των όρων του Συμβολαίου της Groupama.
Ουδείς από τους «κοινούς θνητούς» γνώριζε αυτή τους την πράξη.
Το Καταστατικό του ΠΣΕΕΠ απαιτεί για την οποιαδήποτε τροποποίηση που αφορά την ΕΣΣΕ ή τα Ασφαλιστικά Προγράμματα απόφαση Δ.Σ, Γενικού Συμβουλίου και σε αυτή την περίπτωση Γενικής Συνέλευσης.
Προφανώς πανικόβλητοι, στην ανακοίνωση τους (01/06/12) ενημερώνουν ψευδώς τους εργαζομένους.
-          Στην συνεδρίαση του Τακτικού Δ.Σ ΠΣΕΕΠ Μαΐου (το πρωί), ερωτήθησαν πάνω από 3 φορές, εάν έχει γίνει αλλαγή του Συμβολαίου της Groupama. Η απάντηση τους ήταν κατηγορηματικά όχι. Τότε η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεώρησε ότι η Διοίκηση ΕΛΠΕ προέβη σε μονομερή πράξη και ο υπαίτιος ήταν η ίδια η εταιρία.
Σημειωτέον αναφέρθηκε από την πλευρά μας, ότι εάν υπάρχει ανάμειξη του Προεδρείου ΠΣΕΕΠ στην τροποποίηση του Συμβολαίου Groupama, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα καταθέσει πρόταση μομφής.
Μετά τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου ΠΣΕΕΠ, ότι ο Πρόεδρος ΠΣΕΕΠ, μόνο μια σκέψη έχει καταθέσει σε επικείμενη αλλαγή, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεώρησε ότι δεν πρέπει να κατατεθεί η πρόταση μομφής.
Προτείναμε να πάμε όλοι μαζί στην Διοίκηση, ούτως ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις.
Ο Πρόεδρος ΠΣΕΕΠ, απομακρύνθηκε για 5 λεπτά, για να μιλήσει με τον Γενικό Δ/ντή Προσωπικού. Επανήλθε, ανέφερε ότι δεν μπορεί να τον βρει και θα μας ειδοποιήσει.
Στις 5 το απόγευμα ειδοποιηθήκαμε για έκτακτο Δ.Σ.
Ξεκινώντας την εισήγηση ο Πρόεδρος ΠΣΕΕΠ μας καταθέτει την επιστολή ΠΣΕΕΠ προς τον Γενικό Δ/ντη Προσωπικού με αρ. πρωτ. 383 και ημερομηνία 05/08/11(!), την οποία επισυνάπτουμε, όπου για λογαριασμό του Δ.Σ, συμφωνεί για την τροποποίηση του Συμβολαίου Groupama, ξεχνώντας σκοπίμως (;) να γράψει ότι η όλη συμφωνία τελεί υπό την αίρεση των οργάνων του Σωματείου και ότι η ΕΛΠΕ προχώρησε στην τροποποίηση του Συμβολαίου χωρίς να την δώσει στο Σωματείο.
Και συνεχίζει ο Πρόεδρος ΠΣΕΕΠ, στη συνεδρίαση να αναφέρει ότι, τώρα που η ΕΛΠΕ παρέδωσε την τροποποίηση του Συμβολαίου, θα πάει σε Γενικό Συμβούλιο για την επικύρωση αυτού.
Αυτόματα όλοι καταλάβαμε τι έχει γίνει.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ κατέθεσε πρόταση μομφής για όλη αυτή την παρωδία.
Η πρόταση μομφής αφορά την αντικαταστατική λειτουργία του Προέδρου, που ζημιώνει στην συγκεκριμένη περίπτωση τους εργαζομένους, αλλοιώνοντας εν κρυπτώ το συμβόλαιο μας.
Επί του περιεχομένου της τροποποιητικής πράξης του Συμβολαίου, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα καταθέσει την πρότασή της στο όργανο του Γενικού Συμβολαίου, που θα αποτελέσει και την πρόταση της Γενικής Συνέλευσης.
Η όλη αυτή σαθρή διαδικασία, που ακολούθησε το Προεδρείο, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα- ένδικα και μη, που θα κρίνει.
Προκαλούμε το Προεδρείο να δώσει το CD των πρακτικών των συνεδριάσεων της 31/05/12 σε όποιον εργαζόμενο θέλει να μάθει την αλήθεια. Εάν δεν το πράξει, οποιοσδήποτε συνάδελφος, το επιθυμεί, μπορεί να το ζητήσει από την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ.
Στο Γενικό Συμβούλιο, θα αποδείξουμε γιατί όλα αυτά ήταν παρωδία από πλευράς του Προεδρείου του ΠΣΕΕΠ.
Σε επόμενη ανακοίνωση μας θα αναφερθούμε σε άλλα σοβαρά θέματα των εργαζομένων ΕΛΠΕ.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου