Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Για την Ελλάδα δεν ξεχνώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι εδώ





Το ΠΑ.ΣΟ.Κ βρίσκεται στην πιο δύσκολη και στην πιο κρίσιμη καμπή της τριανταοκτάχρονης ιστορίας του. Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου έδειξαν με καθαρό τρόπο ότι...
το ΠΑ.ΣΟ.Κ των τριών τελευταίων χρόνων δεν πείθει. Λαϊκισμός, κυβερνητισμός, αλαζονεία και άκομψος πολιτικός ναρκισσισμός υποκατέστησαν την προοδευτική πολιτική ταυτότητα του κινήματος και το οδήγησαν στην εκλογική συντριβή. Όμως το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είναι ο ιδεολογικός αχταρμάς του νεοφιλελευθερισμού που κάποιοι προέταξαν για να δηλώσουν τον νεωτερισμό του αστόχαστου, του ευκαιριακού και του καιροσκοπικού. 
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ κυριάρχησε στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας και συνετέλεσε καθοριστικά για να αποκτήσει η χώρα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική μορφή. Χειραφέτησε και συμφιλίωσε τον ελληνικό λαό, εμβάθυνε τη δημοκρατία, διεύρυνε τους κοινωνικούς δημοκρατικούς θεσμούς, θεσμοθέτησε ικανοποιητικό σύστημα δημόσιας υγείας, μείωσε τις κοινωνικές ανισότητες, εργάστηκε αποτελεσματικά για τη δημιουργία οικονομικών υποδομών και εν τέλει προσπάθησε να αποκτήσει ο πολίτης στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια και συμμετοχή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου