Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου - Ακύρωση εδώ και τώρα του νόμου περί μετενέργειας




Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την αντισυνταγματική, αντεργατική και αντικοινωνική απόφαση της κυβέρνησης για τις κλαδικές συμβάσεις και την κατάργηση της μετενέργειας, γι’ αυτό και συνεχίζει τον αγώνα για την ακύρωση της στην πράξη.
Οι πρωτοφανείς και απαράδεκτες προβλέψεις των Μνημονιακών νόμων 3845/10 και 4046/12 καθώς και η πράξη του υπουργικού συμβουλίου Ν 6/2012 για τις ΣΣΕ, δε μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστούν μιας και δεν είναι υποχρεωτικοί για τους εργοδότες.
Η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει όπως είναι γνωστό στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με νέα εγκύκλιο της νομικής υπηρεσίας προς τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα διευκρινίζει ότι όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις με ισχύ πάνω από ένα έτος οι οποίες δεν έχουν καταγγελθεί θεωρούνται αορίστου διαρκείας και συνεχίζουν να εφαρμόζονται.
Απαιτούμε από τους εργοδότες να προχωρήσουν σε υπογραφές ΣΣΕ (σε όσες έχουν καταγγελθεί) και να μην επιχειρήσουν την αυθαίρετη κατάργηση της μετενέργειας, γιατί θα αντιμετωπίσουν συγκρούσεις χωρίς προηγούμενο.
Το κόστος για τους εργοδότες από την αφαίμαξη που επέβαλλε η τρόικα και υιοθέτησε η κυβέρνηση θα είναι ανάλογο των θυσιών που ήδη έχουν κάνει οι εργαζόμενοι. 
Kαλούμε τη νέα βουλή σε ειδική και επείγουσα συνεδρίασή της να αποφασίσει την κατάργηση των συγκεκριμένων νόμων, οι οποίοι κατεδαφίζουν τα εργασιακά δικαιώματα.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΠΗΓΗ:http://www.gsee.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου