Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ποια επικουρικά ταμεία γίνονται επαγγελματικά Αρνήθηκαν να συγχωνευθούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) που πρόκειται να αρχίσει τη λειτουργία του από την 1η Ιουλίου και τώρα μετατρέπονται σε επαγγελματικά.


Ποια επικουρικά ταμεία γίνονται επαγγελματικά

Πρόκειται για πέντε μεγάλα επικουρικά ταμεία, που μετατρέπονται σε Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ), αποκτώντας τη μορφή Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.
Είναι ταμεία που είχαν αποφασίσει να εξαιρεθούν από το σχήμα του νέου Επικουρικού και σε αυτά προστέθηκε το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ).
«Μοναχική» πορεία έχουν αποφασίσει η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΑΣΕ) για το Ταμείο των υπαλλήλων στις ασφαλιστικές εταιρείες, το Επικουρικό των εργαζομένων στις επιχειρήσεις πετρελαιοειδών, το Ταμείο των βενζινοπωλών και ο επικουρικός φορέας των εργαζομένων στον κλάδο του φαρμάκου (ΤΕΑΥΦΕ).
Κατά πόσο έχει προοπτική το ΕΤΕΑ, όταν αποχωρούν επικουρικοί φορείς από το ενιαίο σχήμα, είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί… 
ΠΗΓΗ;http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου