Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΕΛΠΕ: Κλειδί η Αναβάθμιση της Ελευσίνας για την Κερδοφορία του Ομίλου



\
Η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων παρουσίασε τη στρατηγική και τις προοπτικές του ομίλου σε εκπροσώπους Ελλήνων θεσμικών επενδυτών, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τη Eurobank EFG Equities στην Αθήνα, την Πέμπτη. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στην αναβάθμιση της Ελευσίνας, η οποία ολοκληρώνεται σύντομα και αναμένεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για τα οικονομικά μεγέθη, ήδη από το φετινό έτος.
Η λειτουργία του αναβαθμισμένου διυλιστηρίου Ελευσίνας και η επίδρασή της στις ταμειακές ροές και τον εξαγωγικό προσανατολισμό του Ομίλου, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων που αφορούν τον Όμιλο και το πρόγραμμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας που εφαρμόζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια αποτέλεσαν τα σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους εκπροσώπους της Ελληνικής επενδυτικής κοινότητας.
Στην παρουσίαση τονίστηκε ότι τα ΕΛΠΕ βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση του επενδυτικού τους σχεδίου, ενώ η οικονομική τους θέση είναι ισχυρή καθ’όλη τη διάρκεια της κρίσης που ταλανίζει τη χώρα. Επίσης, διαθέτουν σημαντική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης εν γένει, αν και οι εγχώριες δραστηριότητες συνεχίζουν να αποτελούν προτεραιότητα.
Όσον αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Ελευσίνα, ύψους 1,2 δις ευρώ, η διοίκηση των ΕΛΠΕ σημειώνει ότι η οργανωτική δομή είναι ήδη έτοιμη, ενώ πρόκειται για το δεύτερο διϋλιστήριο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που συνδυάζει μονάδες hydrocracker και flexicocker με μηδενική απόδοση μαζούτ και ιδιαίτερα βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σήμερα, οι διαδικασίες αναβάθμισης έχουν πλέον περάσει από το στάδιο των δοκιμών και η έναρξη της λειτουργίας αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους. Το αποτέλεσμα της αναβάθμισης στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου αναμένεται να γίνει αισθητό από το τρίτο τρίμηνο του 2012 και μετά.


ΠΗΓΗ: http://www.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου