Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Σύλληψη μηχανικού της ΒΡ για την έκρηξη στη Deepwater Horizon



Ένας πρώην μηχανικός της πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ συνελήφθη για καταστροφή στοιχείων σχετικά με την έκρηξη στην εξέδρα άντλησης Deepwater Horizon το 2010, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι και προκλήθηκε τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο 50χρονος άνδρας, είχε διαγράψει από το iPhone του τα μηνύματα που σχετίζονται με την καταστροφή, γεγονός που μπορεί να εξελιχθεί σε κατηγορία για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, τονίζει η ίδια πηγή. Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη στα πλαίσια της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα μηνύματα τούτα αποδεικνύουν πως η βρετανική εταιρεία γνώριζε, λίγες εβδομάδες μετά το δυστύχημα, πως η διαρροή ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις δημοσιευμένες εκτιμήσεις και πως ένας από τους μηχανισμούς που είχαν αναπτυχθεί για να κλείσει το ρήγμα είχε αποτύχει.
«Η ερευνητική ομάδα για τα της εξέδρας Deepwater Horizon συνεχίζει το έργο της για την έκρηξη και θα φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όλα τα πρόσωπα που έχουν παραβεί τους νόμους στο γεγονός αυτό που συνιστά τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.
Πηγή: ΑΜΠΕ/http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου