Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πρωτοφανής απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ



Εικόνα πλήρους αποδιοργάνωσης επικρατεί στην αγορά ενέργειας, καθώς η στενότητα ρευστού κινδυνεύει να προκαλέσει προβλήματα στην ασφάλεια εφοδιασμού, όπως κομψά έλεγαν την Παρασκευή οι εκπρόσωποι των παραγωγών ΑΠΕ, δηλαδή μπλακ άουτ. 
Η εικόνα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο καθώς κάθε κίνηση που γίνεται για την εξομάλυνση της κατάστασης προκαλεί ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, δείχνοντας ότι οι «αρμόδιοι» είτε έχουν πάψει να ασχολούνται με το τεράστιο πρόβλημα κυνηγώντας ψήφους, είτε έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις. 
Στη δεύτερη περίπτωση, οπωσδήποτε, συγκαταλέγεται η απόφαση της 10ης Απριλίου του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Με αυτήν, και σύμφωνα με όσα γνωρίζει το euro2day, χωρίς να προηγηθεί κάποιου είδους συνεννόηση με τον ρυθμιστή της αγοράς, η ΔΕΗ αποφάσισε μόνη της να μην καταβάλει στον διαχειριστή του συστήματος το ποσό που αντιστοιχεί στις δαπάνες ανάκτησης του μεταβλητού κόστους (recovery cost) για τις μονάδες φυσικού αερίου των ιδιωτών παραγωγών, προκειμένου στη συνέχεια αυτό να πληρωθεί στους δικαιούχους.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 
ΠΗΓΗ:http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου