Κυριακή 13 Μαΐου 2012

1o Διεθνές Φόρουμ στις μεταφορτώσεις πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο





Στις 18 Μαΐου 2012 θα διεξαχθεί το 1o Διεθνές Φόρουμ στις μεταφορτώσεις πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο (STS), στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (Καραγιώργη Σερβίας 18, Πειραιάς).
Ο κανονισμός του IMO MEPC 186(59) του 2009 τέθηκε σε πλήρη ισχύ από την 1η Απριλίου 1012, και ρυθμίζει τις επιχειρήσεις μεταφόρτωσης πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο με στόχο την ασφάλεια και την περιβαλλοντική μέριμνα.
Οι ιδιοκτήτες, με τη συγγραφή των εγχειριδίων μεταφόρτωσης (STS plans), έχουν αναπτύξει συγκεκριμένες τακτικές και διαδικασίες. Παράλληλα, τα τελευταία 2 χρόνια, οι ναυλωτές συνηθίζουν να ζητούν από τα πλοία τη συγκατάθεσή τους (clearance) για την διεξαγωγή κάθε μεταφόρτωσης. Επίσης, ο OCIMF έχει εκδώσει πρόσφατα προτεινόμενες τακτικές αυτόαξιολόγησης για τους STS Service providers, ενώ ο ΙΜΟ, στο επίσης πρόσφατα δημοσιευθέν Manual on Oil Pollution, Section I, προκαθορίζει ελάχιστα προσόντα για τους συντονιστές των STS (POACs).
Θα περιπλέξουν τις διαδικασίες όλα τα παραπάνω για τους συμμετέχοντες; Ποια είναι τελικά η ευθύνη των ιδιοκτητών και μέχρι ποιο σημείο μπορεί να εξασφαλιστεί; Ποιο είναι το ρίσκο που παίρνουν τα πλοία και πώς μπορεί αυτό να μειωθεί; Πώς θα επηρεαστούν οι STS service providers από τη νέα κατάσταση;
Οι ομιλητές θα συζητήσουν διεξοδικά αυτά τα θέματα, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, έτσι ώστε το κοινό να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για όλες τις πτυχές του θέματος.
Ομιλητές:
Δρ. Αλέξανδρος Γλύκας από Dynamarine Δρ. Στέλιος Περισσάκης από Dynamarine
Κύριος Γιώργος-Μιλτιάδης Ασπιώτης, Maritime lawyer από Hatjis Partners
Κύριος Nick Milner από Thomas Miller UK P&I Club Καπετάνιος Bob Gilchrist από SAFESTS Καπετάνιος Raimond Ambrose από SHIPLOAD Κύριος Παναγιώτης Μήτρου από Lloyd's Register.
Η προσέλευση θα ξεκινήσει στις 15:30 και στις 16:00 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.onlinests.net .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου