Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΔΕΗ και ΕΛΠΕ στη Λίστα του Forbes με τις Μεγαλύτερες Εταιρείες στον Κόσμο




Έντεκα ελληνικές εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες και η ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ, βρίσκονται στη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τις 2000 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, για το 2011. Στην λίστα, η οποία είναι προσβάσιμη εδώ, η ΔΕΗ κατέχει τη 1000ή θέση, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια την 1669η. Πρώτη εταιρεία παγκοσμίως, σύμφωνα με το «Forbes», είναι η πετρελαϊκή Exxon Mobil.
Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η αμερικανική τράπεζα JPMorgan Chase και την τρίτη η General Electric. Ακολουθούν η ολλανδική πετρελαϊκή Royal Dutsch Shell και η κινεζική τράπεζα ICBC. Έκτη είναι η βρετανική τράπεζα HSBC Holdings, την ακολουθεί η κινεζική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PetroChina, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Berkshire Hathaway. Την δεκάδα συμπληρώνουν η τράπεζα Wells Fargo από τις ΗΠΑ και η πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras-Petróleo Brasil από την λατινοαμερικάνικη χώρα.
Ενδέκατη είναι η βρετανική πετρελαϊκή ΒΡ, δωδέκατη η αμερικανική Chevron, ενώ ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom βρίσκεται στην δέκατη πέμπτη θέση, και στη δέκατη όγδοη η γαλλική πετρελαϊκή Τotal.
Πλην της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ, άλλες ελληνικές εταιρείες στη λίστα του περιοδικού «Forbes» είναι η Εθνική Τράπεζα (788η θέση), η Coca Cola HBC (1223η θέση), η Eurobank (1257η θέση), η Alpha Bank (1354η θέση) η Τράπεζα της Ελλάδος (1500η θέση), η Τράπεζα Πειραιώς (1514η θέση), ο ΟΠΑΠ (1574η θέση), η ΑΤΕ Βank (1740η θέση) και ο ΟΤΕ (1892η θέση).
Επίσης, η Apple αναδεικνύεται ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (546 δισ. δολάρια) για το 2011, ανεβαίνοντας από την 47η στην 22η θέση. 

ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου