Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κίνηση-ματ, ΑΟΖ και βορείως της Κύπρου: Κατάθεση συντεταγμένων στα Ηνωμένα Έθνη

Από το mignatiou.com
 Στην κατάθεση συντεταγμένων για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) για την περιοχή βορείως της Κύπρου, προχωρεί η Λευκωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών η Λευκωσία αναμένεται να καταθέσει τις συντεταγμένες στη Διεύθυνση Ωκεανικών Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών και θα καλέσει την παράκτια χώρα, την Τουρκία, να αρχίσουν συζητήσεις επί του θέματος. 

Η ενέργεια αυτή, που είναι μονομερής, γίνεται, μεταξύ άλλων και ως απάντηση στις ..

Γιατί η Ελλάδα δεν μιμείται το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο: Η ελληνο-ιταλική τραγωδία της ΑΟΖ:

Από το mignatiou.com
Μοιάζει περισσότερο με σαπουνόπερα παρά με ουσιαστική διαφορά. Αναφερόμαστε εδώ στην οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία, που είναι και η ευκολότερη οριοθέτηση από τις έξι, που πρέπει να πραγματοποιήσει η Ελλάδα. 

Όπως, επανειλημμένα, έχω γράψει η οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία είναι, θεωρητικά, η ευκολότερη γιατί ήδη, από το 1977, έχει οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα μεταξύ των δυο κρατών και η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ πάντα συμπίπτει. Πάντως προκαλεί απορία ,γιατί η Ελλάδα παραχώρησε ελάχιστα οικόπεδα για εξερεύνηση στο Ιόνιο Πέλαγος, ενώ θα μπορούσε ..

Το ηλιέλαιο γίνεται μέσο αποκατάστασης της βρετανικής ασφάλτου

Από το energy.reporter.com.cy
Η Highways England, η βρετανική αρμόδια υπηρεσία για την συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο οι κάψουλες ηλιελαίου θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη λύση στις λακκούβες που νομοτελειακά δημιουργούνται στην άσφαλτο με την χρήση και την πάροδο του χρόνου.

Πρόκειται για μια τεχνολογία που εξελίχθηκε από τον Dr. Alvaro Garcia και το Παν/μιο του Nottingham και η οποία, οφείλεται στις ιδιότητες του ηλιελαίου να..

Ισλανδία: Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός παραγωγής ενέργειας με αρνητικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Από το naftemporiki.gr
Η Ισλανδία έθεσε σε λειτουργία τον πρώτο σταθμό παραγωγής ενέργειας στον κόσμο που εξαλείφει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από όσο παράγει.

Το πιλοτικό έργο της εταιρείας Climeworks μπορεί να αφαιρέσει περίπου 50 τόνους διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα κάθε χρόνο. Τα αέρια προσλαμβάνονται με φίλτρα και στη συνέχεια μετατρέπονται σε ασβεστόλιθο, παραμένοντας σε αυτήν την κατάσταση για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χρόνια.

Ο γεωθερμικός σταθμός θερμαίνει..