Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Τα λιβάδια της Ποσειδωνίας καθαρίζουν το θαλασσινό νερό από παθογόνα βακτήρια

Από το worldenergynews.gr
Τα εκτεταμένα υποθαλάσσια λιβάδια του φυτού της Ποσειδωνίας, που αποτελούν το συχνότερο παράκτιο οικοσύστημα στη Γη, μπορούν να μειώσουν τα παθογόνα βακτήρια στο θαλασσινό νερό σε ποσοστό έως 50%, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες διαπιστώνουν κάτι τέτοιο, δείχνοντας ότι η Ποσειδωνία που αφθονεί στη Μεσόγειο, ωφελεί τόσο τους οργανισμούς της θάλασσας (ψάρια, κοράλια κ.α.), όσο και τους ανθρώπους.

Τα θαλάσσια φυτά, όπως η Ποσειδωνία, έχουν..

Η ρωσική Gazprom και η κινεζική CNPC ενισχύουν τη συνεργασία τους

Από το naftikachronika.gr
Η δέσμευση για διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των ενεργειακών κολοσσών Gazprom και China National Petroleum Corporation επιβεβαιώθηκε στις συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών μεταξύ των δύο εταιρειών, που έγιναν στο Πεκίνο. Η πιο σημαντική από τις συναντήσεις ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Alexey Miller, προέδρου της ρωσικής Gazprom, και του Wang Yilin, επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού CNPC.

CNPC1Οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τους τομείς-κλειδιά της συνεργασίας τους, εκφράζοντας την αμοιβαία εκτίμησή τους τόσο για την έως τώρα όσο και για τη μελλοντική τους συνεργασία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε ..

Ρωσική είσοδο στην αγορά ενέργειας θέλει η Λευκωσία

Από το energy.reporter.com.cy
Την εμπλοκή της Ρωσίας στην αγορά ενέργειας της Κύπρου υποστηρίζει η Λευκωσία, εκτιμώντας ότι θα είναι επωφελής για όλες τις χώρες στην περιοχή της Μεσογείου. 

Όπως ανέφερε στο ρωσικό Sputnik News ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία, Γιώργος Κασουλίδης, «είμαστε περισσότερο από πρόθυμοι να στηρίξουμε τη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στις δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας και ενθαρρύνουμε τις εταιρείες αυτές να ανταγωνιστούν μεταξύ τους για ένα δίκαιο μερίδιο αγοράς της κυπριακής αγοράς». Παράλληλα, τόνισε ότι..

Α’ Βραβείο «Εταιρικής Διακυβέρνησης 2016» για τα ΕΛΠΕ στα Επιχειρηματικά Βραβεία «ΧΡΗΜΑ»

Από το energia.gr
Το Α’ Βραβείο στην κατηγορία «ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 2016» κατέκτησε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κατά την απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, παρουσία εκατοντάδων θεσμικών εκπροσώπων και στελεχών επιχειρήσεων, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Τα βραβεία, που αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική αγορά, διοργάνωσε για 14η συνεχή χρονιά η ETHOS MEDIA Α.Ε και το επενδυτικό και οικονομικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ, υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ), της Hellenic Venture Capital Association και του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ). Οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από 19 διαφορετικές κατηγορίες, όπως ψηφίστηκαν από 1627 αναγνώστες του περιοδικού και της εβδομαδιαίας ηλεκτρονικής εφημερίδας  ΧΡΗΜΑ Week, στην ιστοσελίδα hrima.ethosawards.eu.

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκαν..

Τσικνοπέμπτη στα ΕΛΠΕ!

Από το ecoeleusis.org
Νωρίς – νωρίς, από τις 2.13’ το πρωί της Πέμπτης 15/2, όταν ήχησαν τρις οι σειρήνες του διυλιστήριου στην Ελευσίνα, άρχισαν τα …τσικνίσματα στα ΕΛΠΕ. Η νέα δυσλειτουργία έφερε νέο  ρυπαντικό επεισόδιο. Καπνοί και νεφέλες για πολλές ώρες στον ουρανό μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η μεταμεσονύχτια δυσλειτουργία στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, οφείλεται σε εκδήλωση φωτιάς σε εναλλάκτη της Μονάδας Ανάκτησης Θείου (Νο. 38).  Η μονάδα τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Το ρυπαντικό επεισόδιο με εκπομπές..

Ithaca Energy: Ξεκίνησε η παραγωγή πετρελαίου από το πεδίο Stella

Από το worldenergynews.gr
Η Ithaca Energy Inc. ανακοίνωσε την επιτυχή έναρξη λειτουργίας της παραγωγής από το πεδίο Stella.

Η παραγωγή έχει ξεκινήσει από το πεδίο και η μεταφορά πετρελαίου σε δεξαμενόπλοιο μεταφοράς βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να ξεκινήσουν οι εξαγωγές.

Η πλήρης εκκίνηση της παραγωγής θα αρχίσει όταν ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει εργασίες στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας φυσικού αερίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των εργασιών στον τομέα Stella θα δώσει η εταιρεία μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα 2016 που θα παρουσιασθούν στα τέλη Μαρτίου 2017.

Απίστευτα κόλπα για έξτρα «χαράτσι» μέσω της εισφοράς αλληλεγγύης

Από το newsbomb.gr
Σημαντικά αυξημένα ποσά ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα κληθούν να καταβάλουν φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται ακόμη και πολίτες με πραγματικά ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα του ποσού των 12.000 ευρώ που είναι το εισοδηματικό όριο πάνω από το οποίο επιβάλλεται το συγκεκριμένο «χαράτσι»!

Ο λόγος είναι ότι φέτος ισχύουν νέοι συντελεστές υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την εφαρμογή των οποίων προκύπτουν ποσά εισφοράς υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι για ποσά ετήσιου ατομικού εισοδήματος άνω των 17.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, δε, όπως σημειώνεται..