Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου

Από το naftemporiki.gr
Την πραγματοποίηση 24ωρη γενικής πανελλαδικής απεργίας για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ. 

Στη συνεδρίασή της αποφάσισε επίσης:

Επιτέλους επίσκεψη στο λιγνίτη; Ένα δωράκι για το Σκουρλέτη και τους συμβούλους του.


Από το greeklignite.blogspot.gr
O απ' τον Ιούλιο 2015 Υπουργός Ενέργειας αποφάσισε επιτέλους, μετά από 16 μήνες, να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο λιγνίτη της Δυτικής Μακεδονίας. Εντελώς σημειολογικά, ο προκάτοχός του και πρώην "σύντροφος" Παν. Λαφαζάνης είχε χρειαστεί μόλις 2 μήνες, αλλά είναι πια γνωστό πως η λέξη "λιγνίτης" δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο του Σκουρλέτη. Ίσως γι' αυτό το λόγο πρώτα έγινε γνωστή η διάσπαση του Υπουργείου του στα δυο κι έπειτα μαθεύτηκε η (όπως-όπως κι έτσι, μόνο για να βγει η υποχρέωση), επίσκεψη. Για το λόγο αυτό σήμερα έχουμε ένα δωράκι για το Σκουρλέτη και τους συμβούλους του, Έλληνες και Γερμανούς..

Ξεκινούμε λοιπόν με το επάνω διάγραμμα, που δείχνει την ανά μήνα παραγωγή ηλεκτρισμού στη Γερμανία το 1ο δεκάμηνο 2016. Με τη γκρι στήλη είναι τα "συμβατικά" εργοστάσια, με το ανοιχτοπράσινο τα αιολικά, με το κίτρινο τα Φ/Βικά. Τι είπαμε ηλεκτροδότησε τη Γερμανία το 2016; Καταλαβαίνει κανείς κάτι απ' αυτό..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσσες, συνάδελφοι
           
    Τη Δευτέρα 07/11/16 ξεκινάει το Shut Down στις ΒΕΘ. Την Παρασκευή 04/11/16, το Προεδρείο του Σωματείου σε συνεργασία με την ΕΥΑΕ ΒΕΘ, θα περιοδεύσουν  στους χώρους όπου θα γίνει η Γενική Συντήρηση.  Στην  συνέχεια  θα υπάρξει συνάντηση με την τοπική Δ/νση όπου θα τεθούν τα θέματα που σχετίζονται με την Υγιεινή και την Ασφάλεια κατά τη διάρκειά της.
           
   Ύψιστη προτεραιότητα όλων μας παραμένει η Ασφάλεια όλου του προσωπικού καθώς και η πιστή τήρηση όλων των διαδικασιών, τόσο της πορείας των  εργασιών  όσο και των ασφαλών συνθηκών σταματήματος και  ξεκινήματος των μονάδων.
            
    Το ΠΣΕΕΠ ζητά από..

Η Statoil ματαιώνει επενδύσεις εν μέσω πτώσης της τιμής του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Statoil ματαιώνει επενδύσεις εν μέσω πτώσης της τιμής του πετρελαίου
Απο το naftikachronika.gr
Ο νορβηγικός πετρελαϊκός κολοσσός Statoil ανακοίνωσε και νέες περικοπές στα επενδυτικά του σχέδια για το τρέχον έτος. Η απόφαση της διοίκησης της Statoil έρχεται μετά από ένα ακόμα τρίμηνο απωλειών λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, οι καθαρές ζημίες που κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο του έτους η Statoil ανήλθαν σε $432 εκατ., όταν το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο είχαν αγγίξει τα 348 εκατ. Η άμεση κίνηση του νορβηγικού πετρελαϊκού κολοσσού ήταν να ανακοινώσει ματαίωση επενδυτικών σχεδίων για εφέτος ύψους $1 δις.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη μειώθηκαν σε..

Ένας νεκρός από έκρηξη σε αγωγό βενζίνης της Colonial - Ελλείψεις βενζίνης στις ΗΠΑ

Από το energypress.gr
Ένας μεγάλος αγωγός βενζίνης που αποτελεί πάροχο αποφασιστικής σημασίας για τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να ανοίξει νωρίτερα, ακόμα και το Σάββατο, αφότου έκλεισε μετά από μια έκρηξη στη νότια πολιτεία της Αλαμπάμα τη Δευτέρα, όταν σκοτώθηκε ένας εργάτης και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε, είπε η εταιρεία Colonial Pipeline χθες.

Η έκρηξη τη Δευτέρα σημειώθηκε αρκετά χιλιόμετρα από τον τόπο της μεγαλύτερης διαρροής βενζίνης για πάνω από είκοσι σχεδόν χρόνια που είχε συμβεί στην εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2015. 

Η πετρελαιοκηλίδα εκείνη διέκοψε τη ροή περίπου 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών βενζίνης την ημέρα από το διυλιστήριο, στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού, έως τις βορειοανατολικές πολιτείες.

Η αναστολή της λειτουργίας του αγωγού θα..