Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Πού φτάνει το ψαλίδι στον επανυπολογισμό συντάξεων

Αποτέλεσμα εικόνας για επανυπολογισμό συντάξεων
Από το euro2day.gr
«Προσωπικές διαφορές» έως και 722 ευρώ τον μήνα προκύπτουν μεταξύ παλαιών και νέων συντάξεων, σύμφωνα με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου.

Μάλιστα, εκπρόσωποι των συνταξιούχων που ήδη προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, εκτιμώντας ότι οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις που "σπάνε" σε τρία κομμάτια μέσω του επανυπολογισμού θα μειωθούν περαιτέρω, καθώς υποστηρίζουν ότι θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά.

Συγκεκριμένα..

Τα πυρηνικά των Γάλλων θα πωλούνται εφεξής με καπέλο του ΟΗΕ και κορδελίτσα της COP21;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Πριν τρεις μήνες είχαμε δει πως οι Γάλλοι, που είναι οι πρωτοπόροι των πυρηνικών στην ΕΕ, με πρωτοβουλία της Υπουργού Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ, συγκρότησαν μια επιτροπή με αντικείμενο την "υποβολή προτάσεων για προσδιορισμό μιας τιμής του δικαιώματος εκπομπών CO2 σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία να οδηγήσει τις επενδύσεις στα πιο ευνοϊκά για το κλίμα έργα". 

Η επιτροπή παρέδωσε την έκθεση/πόρισμα στις 11 Ιουλίου και την επόμενη ημέρα είδαμε τα πρώτα στοιχεία, όπως τα μετέδωσαν τα ξένα πρακτορεία. Ωστόσο, ο εκ των μελών της Alain Grandjean ανέβασε στις 12/7 το πόρισμα στην προσωπική του ιστοσελίδα, οπότε το Greeklignite το εντόπισε και σας δίνει σήμερα το σύνδεσμο, για να διαβάσετε, απ' το πρωτότυπο κείμενο, το 101 σελίδων πόρισμα.

Πρόκειται για ακόμα μια είδηση, που στο Ελληνικό διαδίκτυο θα την...

Goldman Sachs: Ξεκινά κάλυψη για Motor Oil, ΕΛΠΕ – "Βλέπει" περιθώριο ανόδου 31% και 19%

Αποτέλεσμα εικόνας για Goldman Sachs: Ξεκινά κάλυψη για Motor Oil, ΕΛΠΕ – "Βλέπει" περιθώριο ανόδου 31% και 19%
Από το capital.gr
"Ευκαιρία" αποκαλεί η Goldman Sachs την μετοχή της Motor Oil δίνοντας σύσταση buy και τιμή-στόχο τα 12,5 ευρώ, γεγονός που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 31%. Όπως σημειώνει,  αποτελεί την πιο ελκυστική ευκαιρία για τους κυνηγούς μερισμάτων σε όλο τον κλάδο των διυλιστηρίων στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Όπως τονίζει η Goldman, καθώς η εταιρεία είναι ιδιωτική, έχει μία ευνοϊκή μερισματική πολιτική με μέση μερισματική απόδοση ιστορικά, στο 7% και έχοντας ολοκληρώσει όλα τα μεγάλα προγράμματα κεφαλαιακών δαπανών νωρίς στον κύκλο, η εταιρεία έχει ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές. Αυτό, σύμφωνα, με την Goldman Sachs, δείχνει..

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ευρώπης αποκτά η Ολλανδία

Αποτέλεσμα εικόνας για Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ευρώπης αποκτά η Ολλανδία
Από το naftikachronika.gr
Η Ολλανδία θα αποκτήσει μέχρι το 2020 το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Ευρώπης, το οποίο θα μπορεί να παράγει ενέργεια ισχύος 700 MW, ενώ σήμερα το αιολικό πάρκο London Array παράγει ενέργεια ισχύος 630 MW.

Το νέο πάρκο θα κατασκευαστεί σε απόσταση 22 χιλιομέτρων μακρυά από τις ακτές της Ζηλανδίας στην Βόρεια Θάλασσα, στην περιοχή του Borssele.

Το έργο της κατασκευής του αιολικού πάρκου, όπως ..

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις με πάρα πολύ κόπο και προσπάθεια,γιατί υπήρχαν διαφορές, καταλήξαμε σ’ ένα ελάχιστο σημείο συμφωνίας που αφορά στα εργασιακά, που βρίσκονται όπως ξέρετε στη διαπραγμάτευση,Σεπτέμβρη-Οκτώβρη.Ουσιαστικά η συμφωνία είναι η επικύρωση δύο άλλων συμφωνιών, που έγιναν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, η μία το 2014 στη Γενεύη, η άλλη στο Ζάππειο το Νοέμβρη του 2015.Γι’ αυτό στη συμφωνία, σ’ αυτή που καταλήξαμε σήμερα, επισυνάπτονται και οι αποφάσεις εκείνες ως αναπόσπαστο κομμάτι της συμφωνίας και αναφέρονται στη μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, να μην επανέλθει το λοκ-αουτ, όπως στο απώτατο παρελθόν υπήρχε και μιλούμε και για τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και να περάσει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση στα χέρια εργοδοτών – εργαζομένων και όχι στο κράτος και οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις να έχουν επεκτασιμότητα.Νομίζω ότι εργοδότες, εργαζόμενοι και κυβέρνηση, μετά από αυτήν τη συμφωνία, έχουν ένα καθήκον.

Οι εργοδότες να μην..

Πιτσιόρλας: Ως το Τέλος του Έτους η Πώληση του ΔΕΣΦΑ - Πέραν του '16 το 35% ΕΛΠΕ και το 17% της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Πιτσιόρλας: Ως το Τέλος του Έτους η Πώληση του ΔΕΣΦΑ - Πέραν του '16 το 35% ΕΛΠΕ και το 17% της ΔΕΗ
Από το energia.gr
Θα επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα άνω των δύο δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις, χθες, προέβλεψε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας. Παράλληλα, εκτίμησε ότι, μέχρι το τέλος του 2016 μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar και την ιταλική SNAM. Θέματα όπως η πώληση του 17% της ΔΕΗ και του ποσοστού 35% που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ στα ΕΛΠΕ, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ κ.ά. σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ταμείου θα εξεταστούν από τις αρχές του 2017.

Εξάλλου, δήλωσε άγνοια για το αν ..