Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Μήνες θα πάρουν οι συζητήσεις ΔΕΗ - Edison

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ - Edison
Μη νομίζετε ότι οι συζητήσεις ΔΕΗ- Edison για μεταξύ τους ντιλ θα κλείσουν σύντομα. Αν υπάρξει μεταξύ τους συμφωνία για πακέτο λιγνιτικών (+ υδροηλεκτρικών) μονάδων, αυτό θα πάρει πολύ καιρό. 
Προς το παρόν, η κουβέντα βρίσκεται σε πλήρη άπνοια. Και αν γίνει κάτι, αυτό να το αναμένετε από το Νοέμβριο και μετά, όπως μου λέει ο συνομιλητής μου. Πιστέψτε με, κάτι ξέρει παραπάνω…


ΠΗΓΗ:energypress.gr/blogs

Το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί μόλις από το 5% των Ελλήνων

Το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί μόλις από το 5% των Ελλήνων
Την αύξηση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλους όσοι δηλώνουν ατομικό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ ετησίως μετέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, αρμόδια κυβερνητικά στελέχη στα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού, τόσο του 2016 όσο και της κρίσιμης διετίας 2017-2018, θα κληθεί να καλύψει το... 5% των Ελλήνων φορολογουμένων, δηλαδή λιγότερα από 500.000 άτομα σε σύνολο περίπου 8 εκατ. φορολογουμένων.

Η κυβέρνηση θέλει να δράσει και στο φορολογικό –όπως θέλει να κάνει και στο ασφαλιστικό– πολιτικά σκεπτόμενη: εκτιμά ότι είναι προτιμότερο να φορτώσεις πρόσθετα βάρη στους πολύ λίγους (ακόμη και αν είναι ήδη υπερφορτωμένοι) παρά στους πολλούς. Παραβλέπει όμως ότι οι λίγες εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που δηλώνουν τα μεγαλύτερα εισοδήματα ήδη πληρώνουν πάνω από το 60% του συνολικού φόρου εισοδήματος.

Το σχέδιο

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία που...

ΕΛΕΟΣ...


Η Mercedes απολύει ρομπότ και προσλαμβάνει ανθρώπους

Η Mercedes απολύει ρομπότ και προσλαμβάνει ανθρώπους
Η τάση διείσδυσης των ρομπότ στα εργοστάσια και γενικότερα στην παραγωγή -η λεγόμενη «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση- επιταχύνεται. Η Διεθνής Ομοσπονδία Ρομποτικής ανακοίνωσε ότι έως το 2018 αναμένεται να εγκατασταθούν στους χώρους δουλειάς παγκοσμίως περίπου 1,3 εκατομμύρια νέα βιομηχανικά ρομπότ. Αυτά θα προστεθούν στα περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια που δουλεύουν σήμερα στα εργοστάσια του πλανήτη.

Ειδικά στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, μεταξύ 2013-14 η χρήση ρομπότ αυξήθηκε με ρυθμό-ρεκόρ 43%. Η διεθνής αγορά παραγωγικών ρομποτικών συστημάτων κάνει πλέον «τζίρο» περίπου 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συνεπώς η λεγόμενη «άνοδος των μηχανών» δείχνει αναπότρεπτη.

Σήμερα στις διάφορες βιομηχανίες διεθνώς, δουλεύουν κατά μέσο όρο ..

Αύξηση στις Εξαγωγές των Πετροχημικών του Προϊόντων Αναμένει το Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηριο
Προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι εξαγωγές πετροχημικών προϊόντων του Ιράν, όπως τονίζει ο διευθυντής ελέγχου παραγωγής της ιρανικής Κρατικής Εταιρείας Πετροχημικών.
Η τάση των πετροχημικών εξαγωγών είναι ικανοποιητική και όταν γίνουν λειτουργικές οι νέες πετροχημικές εγκαταστάσεις, το Ιράν θα διαφοροποιήσει τους εξαγωγικούς του προορισμούς, δήλωσε ο Ali- Mohammad Bosaqzadeh, σύμφωνα με την Iran Daily News.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ένας...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

             Η διοίκηση του ΠΣΕΕΠ στον απολογισμό για το 2015 δεν έχει τίποτα να επιδείξει παρά μόνο το  πόσο χρήσιμη ήταν για την εταιρία.

            Μέχρι τις 8 Μάη έβαζε πλάτη στις απαιτήσεις της εταιρίας για μείωση προσωπικού, εθελούσιες», κόψιμο πόστων από το οργανόγραμμα, εργολαβοποίηση, εντατικοποίηση της εργασίας. Σφύριζαν αδιάφορα στις επανειλημμένες εκκλήσεις των εργαζομένων για την κατάργηση θέσεων, τα συνεχή  12ωρα, την πίεση στην εργασία.

            Μετά το εργοδοτικό έγκλημα στις 8 Μάη άλλαξαν περιεχόμενο οι υπηρεσίες τους προς την εταιρία. Από κοινού συνεργάστηκαν για να εκτονώσουν την αγανάκτηση των εργαζομένων.

           Οι όποιες προσλήψεις ανακοινώνει τώρα η εταιρία και καυχιέται το σωματείο ότι τις κέρδισε, δεν θα γινόντουσαν ποτέ αν δεν είχαμε τέσσερις νεκρούς συναδέλφους. Μετά το εργοδοτικό έγκλημα, έστησε κοινές επιτροπές με ..

Τα hedge funds ποντάρουν στο πετρέλαιο, με φόντο την μείωση της παραγωγής

Τα hedge funds ποντάρουν στο πετρέλαιο, με φόντο την μείωση της παραγωγής
Η πιθανότητα πλαφόν της παραγωγής μεταξύ του OPEC και της Ρωσίας, εν μέσω πτώσης της παραγωγής του αργού από τις ΗΠΑ, έχει σημάνει το καμπανάκι των αυξημένων στοιχημάτων των επενδυτών που "βλέπουν" ριμπάουντ.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 13% από τη στιγμή που η Σ. Αραβία, η Ρωσία, η Βενεζουέλα και το Κατάρ συμφώνησαν για το πλαφόν στα επίπεδα Ιανουαρίου. Παράλληλα η παραγωγή αργού των ΗΠΑ μειώθηκε για πέμπτη εβδομάδα.



Τα hedge funds και άλλοι κερδοσκόποι αύξησαν τα στοιχήματά τους ως προς το WTI κατά 14%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Το ίδιο το West Texas Intermediate επέδειξε άνοδο τιμής 9,7% στα 31,87 δολ./βαρέλι την προηγούμενη εβδομάδα.

Η συμφωνία της 16ης Φεβρουαρίου αποτέλεσε και το πρώτο σημάδι της συνεργασίας μεταξύ του OPEC και κρατών εκτός του οργανισμού, από τη στιγμή της πτώσης των τιμών του πετρελαίου το 2014.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Συνάντηση με Ρώσους «πετρελαιάδες» θα έχει αύριο ο Πούτιν


Με τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου της Ρωσίας θα συναντηθεί, αύριο Τρίτη, ο Πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πηγή της Vedomosti που δηλώνει γνώστης του θέματος, κυρίαρχο θέμα της συνάντησης θα είναι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και η φορολόγηση του κλάδου.

Παρά την άρνηση επιβεβαίωσης της είδησης από μεγάλες επιχειρήσεις πετρελαίου της Ρωσίας, το Vedomosti σχολιάζει ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι προετοιμασίες για τη συνάντηση ήταν σε εξέλιξη, ωστόσο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν η συνάντηση θα λάβει χώρα την Τρίτη.


ΠΗΓΗ:energypress.gr