Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΜΑΡΔΑΣ ?...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Η αργία της Πρωτομαγιάς. Τι ισχύει για εργαζόμενους και εργοδότες

Η αργία της Πρωτομαγιάς. Τι ισχύει για εργαζόμενους και εργοδότες
Η 1η Μαΐου ανήκει στις προαιρετικές αργίες, όπως και η 28η Οκτωβρίου.  Ειδικά όμως για την 1η Μαΐου, δίδεται η δυνατότητα στον Υπουργό Εργασίας με τον Α.Ν. 380/1968, να ορίζει κάθε χρόνο με απόφασή του, την Πρωτομαγιά  ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας, το οποίο πράγματι συμβαίνει κάθε χρόνο. 
Αυτό σημαίνει ότι κατά την....

Παρέμβαση από την ελληνική Κυβέρνηση ζητά η Γ.Σ.Ε.Ε. για την προστασία της μητρότητας από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και δράσεις για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών

άδεια μητρότητας
Παρέμβαση από την ελληνική Κυβέρνηση ζητά η Γ.Σ.Ε.Ε. για την προστασία της μητρότητας από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και δράσεις για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας, τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων και τους/τις Έλληνες/ίδες ευρωβουλευτές/ίνες, η Γ.Σ.Ε.Ε. ζητά να γίνει γνωστή ...

Στην Ιαπωνία δεν πλήττεις ποτέ με την ενέργεια!


Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε απ' τη μετάδοση της είδησης πως το Περιφερειακό Δικαστήριο της πόλης Fukui στη δυτική Ιαπωνία μπλόκαρε στις 14 Απριλίου 2015 την επαναλειτουργία δυο αντιδραστήρων στην πόλη Takahama. Οι αντιδραστήρες είχαν ήδη εξασφαλίσει άδεια απ' την Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή, αλλά κάτοικοι προσέφυγαν στο προβάλλοντας την ένσταση πως οι αντιδραστήρες δεν θα άντεχαν ένα ισχυρό σεισμό. Το δικαστήριο αποφάσισε πως τα μέτρα της Ρυθμιστικής Αρχής δεν είναι αρκετά και η ασφάλεια δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Ο επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής είπε πως τα μέτρα ασφαλείας της Ιαπωνίας είναι απ' τα πιο αυστηρά στον κόσμο και δεν βλέπει το λόγο να τα αναθεωρήσει. Και γράφαμε πως επειδή η συζήτηση για το αν είναι ή δεν είναι αρκετά τα μέτρα ασφαλείας μάλλον θα τραβήξει σε μάκρος, το πιο πιθανό είναι πως όλοι θα περιμένουν ...

ΟΟΣΑ: Οι Ελληνες είναι οι τρίτοι σκληρότερα εργαζόμενοι παγκοσμίως

ΟΟΣΑ: Οι Ελληνες είναι οι τρίτοι σκληρότερα εργαζόμενοι παγκοσμίως
Ακόμα μια μελέτη που καταρρίπτει το μύθο των «τεμπέληδων» Ελλήνων δημοσίευσε ο ΟΟΣΑ. Με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανέλυσαν οι ειδικοί του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, οι Έλληνες κατατάσσονται στην τρίτη θέση παγκοσμίως με τους σκληρότερα εργαζόμενους λαούς. 

Για να καταλήξουν στην κατάταξη, τα στελέχη του ΟΟΣΑ, προσμέτρησαν...

Αργός θάνατος για το ντιλ "Socar-ΔΕΣΦΑ", παραμένει στα συρτάρια της Κομισιόν παγωμένη η υπόθεση


Παγωμένη στα συρτάρια της Κομισιόν συνεχίζει να βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του “Εnergypress” η υπόθεση Socar-ΔΕΣΦΑ, χωρίς να έχει αλλάξει στην ουσία τίποτα από τις 21 Ιανουαρίου, οπότε και σταμάτησε η έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού ως προς το αν η εξαγορά είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο. 

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα ως τον Ιούνιο, αφού εάν ως τότε δεν έχει βρεθεί λύση οι Αζέροι αποδεσμεύονται οριστικά από το ντιλ, το πολύμηνο πάγωμα δημιουργεί ερωτηματικά ως προς το αν η ίδια η Socar συνεχίζει πράγματι να ενδιαφέρεται για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ -όπως με κάθε ευκαιρία υποστηρίζει- ή αν ψάχνει ένα εύσχημο τρόπο να απεμπαλκεί από αυτήν.

Σύμφωνα πάντως με κοινοτικές πηγές,....

Απώλειες για το αργό μετά τη νέα αύξηση στα αποθέματα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Με απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το πετρέλαιο μετά τα στοιχεία για τα αποθεματικά στις ΗΠΑ και έδειξαν αύξηση αποθεμάτων για 15η διαδοχική εβδομάδα, παρά την πτώση της εγχώριας παραγωγής. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 45 σεντς ή 0,8% τερματίζοντας στα 56,16 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το brent Ιουνίου σημείωσε πτώση 65 σεντς ή 1,1% στα 62,73 δολάρια το βαρέλι. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Απριλίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν αύξηση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.


ΠΗΓΗ.capital.gr

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τον Κάθετο Διάδρομο – Το 2018 θα ξεκινήσει να λειτουργεί


Στην υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή του Κάθετου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου προχώρησαν Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal (Διαβάστε το δημοσίευμα στα Αγγλικά), που επικαλείται δηλώσεις Βούλγαρου ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου.

«Είμαστε κοντά στην....

Ξεχάστε τους αγωγούς, τα κοινόχρηστα έχουν σειρά...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΓΟΙ
Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αφελής κάποιος για να πιστεύει πως η Ελλάδα θα λάβει χρηματική βοήθεια από τη Ρωσία, σαν προκαταβολή από μελλοντικά κέρδη ενός αγωγού φυσικού αερίου που υπάρχει ακόμη μόνο στο μυαλό κάποιων.

Ο αγωγός αυτός μέχρι να αρχίσει να παράγει...