Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΕΕ: Παραπομπή έξι κρατών μελών στο δικαστήριο για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία των πολιτών

Από το worldenergynews.gr

Η Επιτροπή υπερασπίζεται την ανάγκη των Ευρωπαίων πολιτών να αναπνέουν καθαρό αέρα.

Η Επιτροπή παρέχει στους εθνικούς, περιφερειακούς και τοπικούς φορείς πρακτικές συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα στην Ευρώπη και εντείνει τις δράσεις επιβολής της κατά 7 κρατών μελών που έχουν παραβιάσει τους συμφωνηθέντες ενωσιακούς κανόνες για τα όρια εκπομπής ατμοσφαιρικών ρύπων και τους κανόνες για την έγκριση τύπου αυτοκινήτων.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Καρμένου Βέλα, δήλωσε τα εξής:

Ο Σβαρτσενέγκερ θα μηνύσει τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου για φόνο εκ προμελέτης.

Από το www.e-mc2.g
Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια και παγκόσμιος περιβαλλοντικός ακτιβιστής ανακοίνωσε την απόφαση του την Κυριακή σε μια ζωντανή ηχογράφηση του podcast του POLITICO στο φεστιβάλ SXSW, αποκαλύπτοντας ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με ιδιωτικές δικηγορικές εταιρείες και προετοιμάζει και μια δημόσια εκστρατεία για το θέμα.

«Αυτό το ζήτημα δεν διαφέρει..

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για πετρέλαια σε Πρέβεζα και Άρτα από ΕΛΠΕ

Από το ert.gr
Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και στις χερσαίες περιοχές Άρτας και Πρέβεζας, πιθανότατα το πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου, προγραμματίζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Πρέβεζας.
Οι εκδηλώσεις θα είναι ..

Νορβηγία: Χαμηλότερη της αναμενόμενης η παραγωγή πετρελαίου τον Απρίλιο

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου στην Νορβηγία τον Απρίλιο υποχώρησε κατά 34.000 βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με τον Μάρτιο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Νορβηγικής Διεύθυνσης Πετρελαίου (NPD).

Η προκαταρκτική παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας για τον Απρίλιο ήταν..

Τι ρωτούν οι ενδιαφερόμενοι για τα ΕΛΠΕ - Οι 8 απορίες και το αίτημα για ολιγοήμερη παράταση

Από το energypress.gr
Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό πώλησης του 50,1% των ΕΛΠΕ, ενώ ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία που αφορούσε στην παροχή διευκρινιστικών απαντήσεων σε σχέση με το διαγωνισμό.

Από αυτήν τη διαδικασία μάλιστα προκύπτουν..