Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ο σεισμός της Ιαπωνίας σταμάτησε το 20% της ικανότητας διύλισης της χώρας

 




15 Φεβρουαρίου (Reuters) - Γιαπωνέζικα διυλιστήρια με επικεφαλής τον μεγαλύτερο, Eneos Corp, έκλεισαν το ένα πέμπτο της ικανότητας διύλισης αργού πετρελαίου της χώρας μετά από έναν ισχυρό σεισμό που έπληξε τη βορειοανατολική Ιαπωνία που χτύπησε την εξουσία, τις γραμμές αμαξοστοιχιών και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 150 άνθρωποι.

Το κλείσιμο των  διυλιστηρίων..

  στον τέταρτο μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο είναι ένα άλλο πιθανό πλήγμα μετά την πανδημία που οδήγησε στην εξάτμιση της ζήτησης αργού κατά το τελευταίο έτος.

Έχουν αδράνει έως και 743.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) χωρητικότητας επεξεργασίας πετρελαίου, σχεδόν το 22% της χωρητικότητας περίπου 3,4 εκατομμυρίων bpd της Ιαπωνίας.

Τα διυλιστήρια σε τοποθεσίες από το Γιοκοχάμα έως το Σεντάι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού 7,3 μεγέθους, ο οποίος χτύπησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σάββατου, είτε έκλεισαν αυτόματα είτε ήταν αδρανείς αμέσως για ελέγχους.

Η Eneos δήλωσε τη Δευτέρα ότι έκλεισε το  διυλιστήριο  Sendai των 145.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) μετά από μεγάλο σεισμό το Σάββατο. Η εταιρεία εξακολουθεί να πραγματοποιεί ελέγχους στο  διυλιστήριο  και δεν έχει ημερομηνία επανεκκίνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο Eneos αργότερα είπε ότι το  διυλιστήριο Negishi 270.000 bpd της εταιρείας , είχε επίσης κλείσει και δεν είχε ημερομηνία για την επανέναρξη των εργασιών.

Ο σεισμός έπληξε τις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους, πυροδοτώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και προκαλώντας ζημιές σε τμήματα της βόρειας Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης της Φουκουσίμα, η οποία εξακολουθεί να ανακάμπτει μια δεκαετία μετά από μεγαλύτερο σεισμό στην ίδια περιοχή.

Η Fuji Oil Co Ltd έκλεισε τη μονάδα απόσταξης αργού (CDU) 143.000 βαρελιών την ημέρα στο  διυλιστήριο  πετρελαίου Sodegaura στην Τσίμπα, ανατολικά του Τόκιο, μετά από σεισμό το Σάββατο, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας τη Δευτέρα.

Το μόνο  διυλιστήριο της  Fuji Oil έκλεισε αυτόματα μετά τον σεισμό και η εταιρεία σκοπεύει να επανεκκινήσει το CDU την Τρίτη, καθώς δεν βρέθηκε ζημιά, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το Idemitsu Kosan δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα σχολιασμού αναφορών των μέσων ενημέρωσης ότι είχε κλείσει το  διυλιστήριο Chiba των 190.000 bpd , επίσης λόγω του σεισμού. (Αναφορά από τους Aaron Sheldrick και Yuka Obayahishi; Επιμέλεια από τον Kirsten Donovan)


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου