Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Tullow Oil: Επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το έτος

 



Η Tullow Oil PLC ανακοίνωσε ότι η παραγωγή είναι αντίστοιχη των προσδοκιών, ενώ επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

Η εταιρεία πετρελαίου και αερίου παρήγαγε κατά μέσο όρο 59.400 βαρέλια ημερησίως στο τέλος Οκτωβρίου, ενώ,,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

 


Η σημασία των συντεταγμένων στη χάραξη των θαλασσίων συνόρων – Μέρος A

 


Η εργασία αυτή χωρίζεται σε δύο μέρη. Το Mέρος Α αναφέρεται στην έννοια των συντεταγμένων και την χρήση τους στις θαλάσσιες οριοθετήσεις ενώ το Mέρος Β εστιάζει σε χαρακτηριστικά παραδείγματα και σε προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την μη προσεκτική αναφορά τους (π.χ. το Π.Δ. 107/20). Οι συντεταγμένες είναι αναμφισβήτητα το πιο αξιόπιστο εργαλείο προσδιορισμού της θέσης ενός σημείου..

"ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ: ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ"

 





Το Σωματείο Εργαζομένων της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ

εξέδωσε Δελτίο Τύπου υπέρ του αγώνα

των εργαζομένων του Πρίνου...


Άλλο ένα ιστορικό Σωματείο Εργαζομένων, αυτό της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, έρχεται να ενώσει τη φωνή του με τον αγώνα των εργαζομένων του Πρίνου! Έχοντας στο portfolio του μεγάλους..

Σκέψεις για τις ελληνικές παραχωρήσεις και τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

 


Οι υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) αποτέλεσαν, αποτελούν και θα εξακολουθήσουν να αποτελούν για αρκετά χρόνια ακόμη υπολογίσημο συστατικό στοιχείο του ενεργειακού μίγματος της ελληνικής οικονομίας. 

Παρά τις διαχρονικές προσπάθειες του Ελληνικού Δημοσίου και των κοινοπρακτικών..

Η Σρι Λάνκα κλείνει το μοναδικό της διυλιστήριο πετρελαίου για να διαχειριστεί την κρίση συναλλάγματος

 





Η Σρι Λάνκα έκλεισε προσωρινά το μοναδικό της διυλιστήριο πετρελαίου στο πλαίσιο των προσπαθειών διαχείρισης των φθίνων συναλλαγματικών αποθεμάτων, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας την Τρίτη, προκαλώντας μεγάλες ..

Η Κίνα αντλεί από τα αποθέματα αργού πετρελαίου εν μέσω αδύναμων εισαγωγών

 


Η ανάκαμψη της επεξεργασίας αργού πετρελαίου στην Κίνα τον Οκτώβριο σε συνδυασμό με την απότομη πτώση των εισαγωγών του καυσίμου σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος αγοραστής αργού στον κόσμο επιστρέφει στη μείωση των αποθεμάτων.

Τα διυλιστήρια της Κίνας χρησιμοποίησαν 58,4 MM τόνους αργού τον Οκτώβριο, που..

Τα «πάνω-κάτω» με το φυσικό αέριο – Δεν εγκρίνει τη λειτουργία του Nord Stream 2 η Γερμανία - Άνοδος 17% στα προθεσμιακά συμβόλαια

 


Ανεστάλη από την γερμανική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η διαδικασία έγκρισης για τον αμφιλεγόμενο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Ειδικότερα, το BBC αναμεταδίδει ότι σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, ο Nord Stream 2, ο οποίος στοχεύει να προμηθεύει..

OPEC: Global Energy Demand To Rise By 28% By 2045

 


Global energy demand will increase by 28 percent from now until 2045 due to rising economies and population, according to OPEC’s World Oil Outlook discussed at the ADIPEC energy forum in Abu Dhabi on Tuesday.

The rise in global energy demand will be “driven by global economic growth and population expansion, as well as the need..

Πολύ ζημιάρης ο κ.Αίολος! Κάποιοι Δανοί κλαίνε 336 εκατ. ευρώ κι οι Γερμανοί κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα!






 Η ενεργειακή κρίση, που ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οφείλεται στην ενεργειακή ηλιθιότητα της ΕΕ να "κρεμάσει" την ηλεκτροπαραγωγή στα εντελώς αναξιόπιστα αιολικά και να οδηγήσει σε αναγκαστικό κλείσιμο αξιόπιστες μονάδες, που έδιναν ηλεκτρισμό όταν τον χρειαζόμαστε κι όχι όποτε δεήσει ο Αίολος να εμφανιστεί. Στο πιο πάνω διάγραμμα βλέπετε τη σύνθεση του μείγματος ηλεκτροπαραγωγής..