Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

China Clamps Down on Independent Oil Refiners to Curb Capacity

 


(Bloomberg) -- China is clamping down on independent oil refiners in an effort to curb overcapacity and stamp out illegal practices as the central government tries to control one of the country’s fastest-growing industries.

The National Development and Reform Commission, the top economic planner, begins inspections this week of more than 50 privately-owned oil refineries, most of..

Οι επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στην αγορά εργασίας το 2020

 










Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δημοσιεύει το νέο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων, όπου παρουσιάζονται οι επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στην ..

ΔΕΣΦΑ: Το «φάντασμα» του πετρελαιαγωγού ΕΛ.ΠΕ – ΟΚΤΑ πλανάται πάνω από τον αγωγό αερίου Ελλάδας – Β. Μακεδονίας – Οι παρατηρήσεις της ΡΑΕ και το κρίσιμο market test

 


Αν και ο Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου έχει συμπεριλάβει και στο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΕΣΦΑ (2021-2030) το έργο του αγωγού «Νέα Μεσημβρία – Εύζωνοι/Γευγελή» εντούτοις μετέθεσε χρονικά την ολοκλήρωση του, κάτι το οποίο αποδέχτηκε κι ενέκρινε και η ΡΑΕ.

Ο λόγος της νέας μετάθεσης; Όπως αναφέρουν πηγές, τα σημάδια..

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας ξεπερνούν την περίοδο συντήρησης διυλιστηρίων

 


Η Κίνα εισήγαγε 11,69 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου τον περασμένο μήνα, αύξηση κατά 21% το χρόνο, ανέφερε το Reuters , επικαλούμενο επίσημα τελωνειακά στοιχεία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πάροχος υπηρεσιών ανάλυσης ενέργειας OilX υπολόγισε τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας τον Μάρτιο στα 11,26 εκατομμύρια bpd, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι υπολογισμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν..

Απόφαση-"κόλαφος" για την Volkswagen: Πρέπει να αποζημιώσει πελάτες που πήραν δάνεια για αγορά "πειραγμένων" οχημάτων diesel

 


Η Volkswagen θα πρέπει να αποζημιώσει πλήρως όσους πελάτες της έλαβαν δάνεια για την αγορά οχημάτων καυσίμου diesel, τα οποία στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι έφεραν συσκευές που αλλοίωναν τεχνητά τις τιμές των εκπεμπόμενων ρύπων, αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, με έδρα την Καρλσρούη, απέρριψε την Τρίτη την έφεση της αυτοκινητοβιομηχανίας και αποφάσισε ότι εκείνη οφείλει να πληρώσει 3.300 ευρώ σε πελάτη η οποία αγόρασε..

Στο 5,4% αναβαθμίζει ο ΟΠΕΚ την πρόβλεψη για παγκόσμια ανάπτυξη φέτος

 



Ο Οργανισμός Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) ανέφερε στην μηνιαία έκθεσή του που κυκλοφόρησε την Τρίτη ότι αναμένει πως η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 5,4% το 2021.

Πρόκειται για ανοδική αναθεώρηση από τις προηγούμενες..

ΗΠΑ: Στερεύουν οι αγωγοί πετρελαίου του Τέξας καθώς η παραγωγή μειώνεται

 



Σχεδόν οι μισοί από όλους τους αγωγούς πετρελαίου από τη λεκάνη Permian, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή των ΗΠΑ, αναμένεται να είναι άδειοι μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με αναλυτές και στελέχη που επικαλείται το Reuters.

Οι εταιρείες αγωγών προχώρησαν σε κατασκευαστικά έργα κατά τη διάρκεια του 2018 και του 2019 για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της παραγωγής αργού..