Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Petrobras to sell RLAM refinery to Mubadala, postpones REPAR sale



 Brazil’s state-controlled oil company Petroleo Brasileiro SA said it had agreed to sell its RLAM refinery to Abu Dhabi’s Mubadala Capital for $1.65 billion, subject to regulatory approval.

Petrobras, as the company is known, also said it would not sell its REPAR refinery, in the southern state of Parana, at the..

Chevron: Το 2040 ίσως να μην είναι πια μια κυρίως πετρελαϊκή εταιρεία

 


Στα 141 χρόνια της ιστορίας της, η Chevron έχτισε μια αυτοκρατορία υδρογονανθράκων αξίας 170 δισ.  δολαρίων και έκανε το όνομά της συνώνυμο με τη βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Όμως η κλιματική κρίση την κάνει να αναθεωρήσει εκ βάθρων το επιχειρηματικό μοντέλο της.

«Είκοσι χρόνια από τώρα θα βγάζουμε τα κέρδη μας από την ενέργεια. Όμως..

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

 





Με αφορμή το χθεσινό γενικό blackout της ΔΕΗ και τον δικαιολογημένο φόβο και πανικό που δημιουργήθηκε στην περιοχή για πιθανό ατύχημα στα ΕΛ.ΠΕ., επανερχόμαστε στις επισημάνσεις που κάναμε στην ημερίδα της 11ης/12/2018 με θέμα: «Βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή».

Ενημερώσαμε τότε όλους τους αρμοδίους και τους επισημάναμε ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το περιστατικό που συνέβη χθες βράδυ στον υποσταθμό της ΔΕΗ και το blackout που προκλήθηκε από αυτό, προκάλεσε έκτακτες συνθήκες στη λειτουργία των εγκαταστάσεων του Νότου. Για μια ακόμη φορά όλοι οι συνάδελφοι υπερέβαλαν εαυτό, εκτελώντας άριστα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, επαναφέροντας τάχιστα τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας και λειτουργίας στις ΒΕΑ αλλά και του ασφαλούς σταματήματος στις ΒΕΕ.

Η δε συγκινητική εθελοντική..

Στο πετρέλαιο τοποθετούνται τα μεγάλα funds παγκοσμίως – Τι περιμένουν

 




Στο πετρέλαιο έχουν στραφεί το τελευταίο διάστημα τα μεγάλα hedge funds, στοιχηματίζοντας ότι η πανδημία και οι νέοι περιβαλλοντικοί κανόνες έχουν βλάψει σοβαρά την ικανότητα των επιχειρήσεων να αυξήσουν την παραγωγή.

Τέτοιοι περιορισμοί στην προσφορά θα ωθήσουν τις τιμές σε πολυετή υψηλά επίπεδα και θα τις κρατήσουν..

ΕΛΠΕ: Σταδιακή επανεκκίνηση των παραγωγικών μονάδων μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ

 



Όπως έχει γίνει γνωστό και με σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, αργά το βράδυ της Κυριακής 07/02/2021 πολλές περιοχές στη Δυτική Αττική, στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά, αλλά και στην Πελοπόννησο, υπέστησαν ολική διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω σοβαρού περιστατικού, το οποίο εκδηλώθηκε στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου, που εξυπηρετεί το εθνικό δίκτυο μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σαν αποτέλεσμα, σημειώθηκε πλήρης διακοπή..

Από τον άνθρακα στο πετρέλαιο – Ορυκτά καύσιμα και ανθρώπινη ανάπτυξη

 




Υπάρχει μια πρωτογενής σχέση μεταξύ ρυθμού αύξησης του πληθυσμού και αφθονίας των ενεργειακών πόρων. Τα ορυκτά καύσιμα επηρέασαν για αιώνες όλες τις δραστηριότητες της κοινωνίας, όπως δημογραφικές εξελίξεις, βιομηχανικές επαναστάσεις, υγειονομική περίθαλψη, την αστικοποίηση, πράσινες επαναστάσεις, την αντισύλληψη, πολέμους και φυσικές καταστροφές.

Ευλόγως, το Τμήμα Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών ενδιαφέρθηκε..

ΚΙΝΑΛ: Τεράστιες οι Ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την Κατάσταση των Δικτύων Ηλεκτρικής Ενέργειας

 




Με κοινή δήλωση τους, ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Αρβανιτίδης και ο Γραμματέας Τομέα Ενέργειας Χάρης Δούκας του Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά με τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος (οι οποίες έφτασαν σε ορισμένες περιοχές και την 1 ½ ώρα) που σημειώθηκαν γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής σε πολλές περιοχές της Αττικής (κυρίως Πειραιά, Αθήνα και Δυτικά Προάστια) και της Πελοποννήσου τονίζουν ότι..

Αυξημένη ζήτηση και περιορισμένη παραγωγή θα οδηγήσουν σε εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου, εκτιμούν τα επενδυτικά ταμεία

 




Αυξημένες τιμές πετρελαίου προβλέπουν πλέον οι επενδυτές, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας και η έμφαση που δίνεται πλέον στο περιβαλλοντικό σκέλος αναμένεται να ασκήσουν περιορισμούς στην αύξηση της παραγωγής διεθνώς στο εξής.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το Reuters, πρόκειται για..

Συνωστισμός Ρομποτικών Σκαφών στον Άρη - Φθάνουν Αύριο τα ΗΑΕ, η Κίνα την Τετάρτη και οι ΗΠΑ την Άλλη Εβδομάδα

 



Τρία ρομποτικά διαστημικά σκάφη φθάνουν στον Άρη μέσα στον Φεβρουάριο, σε ένα σπάνιο συναπάντημα στον αρειανό ουρανό, το οποίο φέρνει δύο χώρες (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-ΗΑΕ και Κίνα) για πρώτη φορά στον γειτονικό πλανήτη, ενώ μία τρίτη χώρα (ΗΠΑ) για πολλοστή φορά. Την αρχή κάνει το σκάφος «Hope»..

"Βουτιά" στην Αγορά Καυσίμων το 2020

 




Οι παρενέργειες της COVID-19 έπληξαν για άλλη μια φορά την αγορά καυσίμων. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας οδήγησε σε …ακατάσχετη αιμορραγία τις εταιρείες του χώρου. Συνολικά το 2020, η κατανάλωση βενζίνης βυθίστηκε κατά 16,7% και του πετρελαίου κίνησης κατά 10%, σε σύγκριση με το 2019. Τα αίτια εντοπίζονται κυρίως στα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας της περιόδου Μαρτίου-Μαΐου, αλλά και στην περιορισμένη τουριστική κίνηση.  Διαφορετική είναι..

Is A Career In Oil Still A Safe Bet?



 A whole generation of students is now wondering what to do when they graduate following a year of bankruptcies and redundancies across the oil and gas industry. While we’re gradually seeing oil companies across the US emerge after a difficult year, they are not unscathed. Few are looking to hire as they attempt to pull..

Εδώ και τώρα οριοθέτηση ΑΟΖ με Κύπρο – Από πλεονεκτική θέση στην Χάγη

 




Φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη η συζήτηση για την έκταση των 12 ναυτικών μιλίων στην αιγιαλίτιδα ζώνη. Όταν, πρόσφατα, έγραψα αυτό το άρθρο ανακάλυψα ότι την θέση μου αμφισβητούσαν αρκετοί, ειδικοί και μη, χωρίς όμως να αναπτύξουν επαρκώς την επιχειρηματολογία τους. Στη συνέχεια..