Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Ελλάδα και φυσικό αέριο – Από διακομιστής παραγωγός

 



Η Ελλάδα έχει τις προϋποθέσεις από διακομιστής φυσικού αερίου να αναδειχθεί σε παραγωγό. Οι εκτιμώμενοι πόροι φυσικού αερίου από 30 περιοχές δυτικά, νοτιοδυτικά και νότια της Κρήτης, καθώς και από το Ιόνιο, αντιπροσωπεύουν δυνητικά κοιτάσματα 70-90 τρισ. κυβικά πόδια, δηλαδή 12-15 δισ. βαρέλια ισοδύναμου..

Η Αυστραλία φαίνεται να γίνει ο κορυφαίος παραγωγός πράσινου υδρογόνου στον κόσμο

 



Η κυβέρνηση της Αυστραλίας διαθέτει 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια (2 δισεκατομμύρια δολάρια) στον προϋπολογισμό 2023-2024 για να επιταχύνει μεγάλης κλίμακας έργα ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου, με στόχο να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση θα επενδύσει το..

Χαμηλότερη Κατά 19% η Κερδοφορία της Saudi Aramco Λόγω Πτώσης των Τιμών του Αργού




Μειωμένα κατά 19% ήταν τα καθαρά κέρδη της Saudi Aramco για το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022

 Έτσι, ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, καθαρή κερδοφορία..

Δεν υπάρχουν επιβλαβή χημικά επίπεδα στον αέρα μετά την πυρκαγιά στο χημικό εργοστάσιο Shell Texas, λέει η εταιρεία

 



Η παρακολούθηση αέρα γύρω από μια σβησμένη πυρκαγιά στο χημικό εργοστάσιο της Shell Plc στο Deer Park του Τέξας, δεν έδειξε επιβλαβή επίπεδα χημικών στον αέρα, δήλωσε η εταιρεία το Σάββατο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη γύρω κοινότητα.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο..

Το διυλιστήριο Binh Son του Βιετνάμ θα δανειστεί 754 εκατ. δολάρια για σχέδιο επέκτασης




 Η Binh Son Refining and Petrochemical του Βιετνάμ θα λάβει δάνεια αξίας 754 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα έργο επέκτασης του μοναδικού διυλιστηρίου πετρελαίου και ενίσχυσης της ετήσιας ικανότητας επεξεργασίας αργού πετρελαίου κατά περισσότερο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ

 


Η κυβερνητική επιτροπή της Ινδίας προτείνει την απαγόρευση των οχημάτων 4 τροχών ντίζελ έως το 2027

 





Η Ινδία θα πρέπει να απαγορεύσει τη χρήση τετράτροχων οχημάτων με ντίζελ έως το 2027 και να στραφεί σε ηλεκτρικά και βενζινοκίνητα οχήματα σε πόλεις με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους και μολυσμένες πόλεις, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές, σύμφωνα με ..

ΔΕΣΦΑ: Δεν μπορούμε να παρέχουμε την υπηρεσία Φόρτωσης Φορτηγών LNG, λόγω κωλυμάτων που δημιουργούν ο Οργανισμός Λιμένος και ο Δήμος Ελευσίνας

 




Για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει στην υλοποίηση του έργου του LNG Truck Loading εργάζεται ο ΔΕΣΦΑ, σχετικά με την χρήση της προβλήτας Κρόνος. Όπως σημειώνεται, το κώλυμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος και του Λιμεναρχείου της Ελευσίνας, πλήττει τις εμπορικές δραστηριότητες, όχι μόνο των..

Καναδάς: Η δασική πυρκαγιά στην Αλμπέρτα έβγαλε από την αγορά 145.000 boepd πετρελαίου

 




Η κύρια πετρελαιοπαραγωγική επαρχία του Καναδά, Αλμπέρτα, κήρυξε το Σάββατο επαρχιακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των δασικών πυρκαγιών, κλείνοντας τουλάχιστον 145.000 ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boepd).

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να..