Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΕΠΦΧ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΔΣ


Πιλοτικές προτάσεις για την ανάπτυξη του υδρογόνου ετοιμάζει η διοίκηση της ΔΕΠΑ

Σε διαδικασία συγκρότησης πιλοτικών προτάσεων για την ανάπτυξη του υδρογόνου βρίσκεται η δίοκηση της ΔΕΠΑ προετοιμάζοντας την εταιρία για την επόμενη ημέρα της εξέλιξης των ενεργειακών καυσίμων.
Οι προτάσεις που έχουν καταστεί αντικείμενο επεξεργασίας αφορούν έναν πλήρη κύκλο με δημιουργία παραγωγικής μονάδας, διανομής και εμπορίας που μπορεί να προχωρήσει και να υλοποιηθεί σε συνεργασία με άλλες..

Η Κύπρος «κλείνει το μάτι» στα FSRUs

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development — EBRD) θα παράσχει χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. ευρώ, με τη μορφή δανείου, για την εγκατάσταση πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Τα κεφάλαια, συγχρηματοδοτούμενα και από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προορίζονται για την αύξηση..

Exxon Mobil: Αναστολή χορήγησης της οικονομικής συμμετοχής στο πρόγραμμα συνταξιοδότησης των εργαζομένων

Η πετρελαϊκή κοινοπραξία Exxon Mobil Corp ενημέρωσε τους εργαζόμενους της ότι θα προχωρήσει στην αναστολή χορήγησης της οικονομικής συμμετοχής της στο πρόγραμμα συνταξιοδοτικής αποζημίωσης από τις αρχές Οκτωβρίου, όπως δήλωσαν πηγές που έλαβαν χθες ένα μήνυμα της εταιρίας.

"Με δεδομένο το σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, η κοινοπραξία..

Γιατί εξετάζει η Gazprom το ενδεχόμενο μεταφοράς και υδρογόνου μέσω του Nord Stream 2;

Το ενδεχόμενο μεταφοράς και υδρογόνου μέσω του αγωγού Nord Stream 2 προκειμένου να διασφαλιστεί η μελλοντική βιωσιμότητα του εξετάζει η ρωσική Gazprom σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανική οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Όπως γράφει η εφημερίδα η βιωσιμότητα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2 ενδέχεται να τεθεί υπό αμφισβήτηση λόγω της αντικατάστασης...

Πενήντα αναπνευστήρες παρέδωσαν τα ΕΛΠΕ σε Μονάδες του ΕΣΥ

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεχίζει να στέκεται αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσφέροντας 50 αναπνευστήρες προηγμένης τεχνολογίας για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Οι αναπνευστήρες θα διατεθούν άμεσα από το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία αναφοράς για ασθενείς που νοσούν από τον COVID-19, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης μάχης για την αντιμετώπιση ..

Refinitiv: Σε τροχιά ανάκαμψης τον Αύγουστο οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ (LNG) βρίσκονται σε καλό δρόμο να αυξηθούν τον Αύγουστο για πρώτη φορά σε έξι μήνες, αυξάνοντας τις τιμές του φυσικού αερίου των ΗΠΑ κατά περισσότερο από 15% σε υψηλό τριών μηνών, σύμφωνα με αναλυτές, εμπόρους ενέργειας και στοιχεία από το Refinitiv.

Μέχρι στιγμής φέτος, οι αγοραστές LNG σε όλο τον κόσμο έχουν ακυρώσει περισσότερα από 100 φορτία των ΗΠΑ, καθώς οι τιμές ..

Αποστρατικοποίηση των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων ζητά η NOC

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) ζήτησε την «αποστρατικοποίηση» των εγκαταστάσεων πετρελαίου «έτσι ώστε οι εργαζόμενοί της να μπορούν να εκτελούν τη δουλειά τους χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους».

«Η ασφάλειά τους καθώς και η ασφάλεια των εγκαταστάσεων πετρελαίου είναι θέματα υψίστης σημασίας», δήλωσε η NOC στην..

Πως οι έμποροι της βρετανικής Vega κέρδισαν 500 εκατ. δολάρια, την ημέρα που το WTI έφτασε στα -37 δολάρια

Στις 20 Απριλίου, η τιμή του αργού στις ΗΠΑ υποχώρησε 40 δολάρια για να φτάσει για πρώτη φορά στα χρονικά στην αρνητική τιμή των -37 δολαρίων.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ενώ οι αρχές, οι εταιρείες και οι επενδυτές έψαχναν τους λόγους για την κίνηση αυτή, μια ομάδα βετεράνων εμπόρων στο Λονδίνο υπό τη σκέπη της Vega Capital London, κατάφερε να..