Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Labor union warns of potential strike at Norway's onshore oil, gas facilities



A dozen workers at Norway’s Mongstad oil refinery could go on strike if an upcoming round of wage talks fails to result in agreement, Norway’s Safe labour union said.

No date has yet been set for the negotiations, which will be led by a government-appointed mediator.

In case of a protracted conflict, a strike could also spread..

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΕΧΒΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

 


Την ώρα που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει να αντιμετωπίσει σωρεία προβλημάτων στους εργασιακούς χώρους, κάποιοι επιχειρούν να το εκφοβίσουν καταθέτοντας αγωγές εκατομμυρίων ευρώ.

Σε μία τέτοια απαράδεκτη κίνηση προχώρησε ο  επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, διεκδικώντας από την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας το ποσό των δυο (2) εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τα λιπάσματα Καβάλας (;;;) με αποτέλεσμα ο αγώνας της ΟΕΧΒΕ να προκαλέσει..

Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ: ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 





Η κοινωνική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα άλλαξε σημαντικά την αγορά εργασίας, τις συνθήκες εργασίας, τις αμοιβές, αλλά και επηρέασε με καταλυτικό τρόπο τον τομέα της παραγωγής, της κατανάλωσης και της εργασίας. Η φοιτητική εργασία δεν είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας, ούτε συνδέεται, τελικά, αποκλειστικά με την οικονομική κρίση. Ο φοιτητικός πληθυσμός αποτελεί ένα εργατικό δυναμικό ευκαιρίας και καλύπτει θέσεις εργασίας, παράνομα ή μη, κυρίως σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας. Οι απαντήσεις των φοιτητριών και των φοιτητών στις ..

Η παραγωγή των διυλιστηρίων της Κίνας το 2020 αυξάνεται κατά 3% και η παραγωγή αερίου σχεδόν 10%

 




Τα διυλιστήρια της Κίνας σημείωσαν ρεκόρ απόδοσης το 2020, επεξεργάζοντας 3% περισσότερο αργό πετρέλαιο από ό, τι πριν από ένα χρόνο, καθώς εκμεταλλεύτηκαν τις χαμηλές τιμές και τα υγιή περιθώρια με μια γρήγορη ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης καυσίμων από την πανδημία κοραναϊού.

Η ετήσια απόδοση ανήλθε σε 674,41 εκατομμύρια..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ - ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ

 




Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης συνεχίζοντας τις αθέμιτες πρακτικές του, δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα Λιπάσματα Καβάλας, στα οποία ως ιδιοκτήτης είχε δημιουργήσει..

Η Ανταρκτική, η κλιματολαγνεία και οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες



 «Η Ανταρκτική δεν έχει θερμανθεί τις τελευταίες επτά δεκαετίες, παρά τη μονοτονική αύξηση της ατμοσφαιρικής συγκέντρωσης αερίων του θερμοκηπίου». Αυτό είναι το συμπέρασμα πρόσφατης (Οκτώβριος 2020) επιστημονικής έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature. Οι επιστήμονες, οι οποίοι κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, προέρχονται..

Οι αργοί εμβολιασμοί «επαναπροσδιορίζουν» της εκτιμήσεις της ΙΕΑ για την πετρελαϊκή ζήτηση

 



Σε σημαντικό βαθμό επηρεάζονται η πετρελαϊκή κατανάλωση εξαιτίας των νέων lockdowns και της αύξησης των κρουσμάτων, σύμφωνα με το νέο μηναίο report της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, που αναμεταδίδει το CNBC.

Συγκεκριμένα, η ΙΕΑ περικόπτει τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση το 2021 κατά 280.000 βαρέλια ημερησίως. Η αρχή του έτους..

Russian Gasoline Imports Surge After Import Ban Ends

 


Russia’s imports of gasoline surged eight times in November compared to October, after the end of a four-month ban on refined oil product imports ended in October, according to data from Russia’s Federal Customs Service released on Monday.

Last year, after the oil price collapse and the crash in demand in the pandemic, Russia’s government banned between June and..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες 18/01/21 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δ.Σ. του νέου έτους, όπου μετά την καθιερωμένη κοπή πίτας, προχωρήσαμε στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, αφού βέβαια πρώτα, αναγνώστηκε επιστολή επτά μελών του Δ.Σ. οι οποίοι δήλωσαν για άλλη μία φορά, ότι δεν συμμετέχουν στη διαδικασία καθώς θεωρούν όλες τις πράξεις του Δ.Σ. ως μη νόμιμες, καθώς και οποιαδήποτε απόφαση παρθεί.

Αυτό, ενώ δύο από τους υπογράφοντες ήταν παρόντες και παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, όπως άλλωστε κάνουν σε όλα τα Δ.Σ. παρά τις δηλώσεις τους. Η δε εμμονή τους περί..

BP: Η αντίδραση για ενδεχόμενη εμπλοκή της στην προσάραξη του «Wakashio»


 

Με ανακοίνωσή της η BP παίρνει θέση απέναντι σε δημοσίευμα του Forbes στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το οποίο ο ενεργειακός κολοσσός εμπλέκεται στο περιστατικό προσάραξης του πλοίου «Wakashio» στον Μαυρίκιο στις 25 Ιουλίου 2020.

Η BP αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στις 14 Ιουλίου η BP Singapore προμήθευσε το πλοίο με καύσιμο. Το καύσιμο, το οποίο ήταν χαμηλό σε περιεκτικότητα θείου (VLSFO), πουλήθηκε..