Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Όταν η φύση “μαγείρευε” τον ενεργειακό πλούτο στην ΑΟΖ της Κρήτης

 




Τις επόμενες ημέρες, η κοινοπραξία ExxonMobil και Hellenic Energy ξεκινά σεισμογραφικές έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα οικόπεδα δυτικά και νoτιοδυτικά της Κρήτης (στα όρια της ΑΟΖ με την Ιταλία) και νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, όπως προανήγγειλε ο..

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.

 



Δικαίωση πολύμηνων και δύσκολων συλλογικών αγώνων αποτελεί η απόφαση 2175/2022 του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία μπαίνει φρένο νομιμότητας στη λειτουργία του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εργαζομένων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.), δικαιώνοντας τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της ΓΣΕΕ για τη μη θέση του σε λειτουργία λόγω της παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων και της..

HELLENiQ Energy: Βελτιωμένα τα Λειτουργικά Αποτελέσματα στο Γ΄ Τρίμηνο - Θετικό Διεθνές Περιβάλλον Διύλισης, Εξαγωγών και Σημαντικές Επενδύσεις σε ΑΠΕ

 




Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου για την HELLENiQ ENERGY, λόγω διεθνών περιθωρίων διύλισης, αποδοτικότητας διυλιστηρίων και εξαγωγών. Τα Δημοσιευμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €252 εκατ., ενώ οι συνολικές πωλήσεις στους 3,9 εκατ. τόνους οι συνολικές πωλήσεις. Επίσης, εμπεδώθηκε η νέα εταιρική ταυτότητα Ομίλου και σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος στην επίτευξη των στόχων του Vision 2025, με καθολική..

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

 






Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν καθώς η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών..

BP: Για απεργία προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στο διυλιστήριο του Ρότερνταμ

 




Οι εργαζόμενοι στο διυλιστήριο πετρελαίου της BP στο Ρότερνταμ απειλούν με απεργία, εάν τα μισθολογικά τους αιτήματα σε μια νέα συλλογική σύμβαση δεν ικανοποιηθούν μέχρι το..

Τα κινεζικά διυλιστήρια ενισχύουν την παραγωγή ντίζελ για να επωφεληθούν από τα ισχυρά περιθώρια εξαγωγών




Οι εξαγωγές προϊόντων διύλισης πετρελαίου της Κίνας τον Νοέμβριο αναμένεται να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020 καθώς τα διυλιστήρια αυξάνουν την παραγωγή σε υψηλά πολλών μηνών για να ενισχύσουν την προσφορά και τα κέρδη ντίζελ, αντισταθμίζοντας τον αντίκτυπο της βραδύτερης εγχώριας ζήτησης από τους..

Ένα ασφαλές και δίκαιο μέλλον για όλους μπορεί να έρθει μέσα από την COP27

 




Το σημαντικότερο ερώτημα στην 27η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP27), που διεξάγεται στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου από τις 6 έως τις 18 Νοεμβρίου 2022, είναι αν οι πιο πλούσιες, ιστορικά πιο ρυπογόνες χώρες θα πληρώσουν για τις απώλειες και ζημιές που έχουν προκληθεί από την κλιματική αλλαγή. Η Greenpeace θεωρεί ότι μπορεί να γίνει σημαντική πρόοδος σε θέματα..

Η Phillips 66 σχεδιάζει να απολύσει 1.100 εργαζόμενους μέχρι το τέλος του 2022


 




..

Φωτιά ξέσπασε στο διυλιστήριο της Chevron El Segundo, στην Καλιφόρνια

  





Η Chevron  είπε ότι τα πληρώματα της πυροσβεστικής απάντησαν σε μεμονωμένη πυρκαγιά μέσα στο διυλιστήριο El Segundo 269.000 βαρελιών την ημέρα στην Καλιφόρνια την Τρίτη, χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί λόγω του συμβάντος.

Η ώρα της αποστολής..