Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Σε κίνδυνο το μέλλον του αγωγού πετρελαίου Dakota Access μετά την εκλογή Biden

 


Η εκλογή του Δημοκρατικού Joseph Biden θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερους πονοκεφάλους για τους ιδιοκτήτες του Dakota Access Pipeline’s (DAPL), οι οποίοι έχουν ήδη εμπλακεί σε νομικές μάχες για να διατηρήσουν τον κύριο αγωγό ροής πετρελαίου από τη Βόρεια Ντακότα.

Ο αγωγός DAPL των 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποστέλλει περίπου το 40% του αργού πετρελαίου που παράγεται..

Αμερικανική παραγωγή και κατανάλωση πετρελαίου: Οι νέες εκτιμήσεις

 


H αμερικανική παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί κατά 860.000 βαρέλια/ημέρα το 2020, στα 11,39 εκατ. βαρέλια/ημέρα, τονίζεται στην τελευταία εκτίμηση της Energy Information Administration (EIA).

Η αμέσως προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για μείωση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου κατά 800.000 βαρέλια/ημέρα το 2020. Η παραγωγή των ΗΠΑ έχει ανακάμψει από τα χαμηλά 2,5 ετών του περασμένου Μαΐου, καθώς ..

Σκληρή «δοκιμασία» στα κέρδη της Rosneft το γ' τρίμηνο του 2020 - Οι αιτίες της ζημιάς

 



Η πανδημία και ένα ασθενέστερο ρούβλι έστειλε τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Rosneft σε καθαρή ζημία για το γ’ τρίμηνο του 2020, ύψους 827 εκατ. δολ (64 δις. ρούβλια) σε σύγκριση με το καθαρό εισόδημα των 43 δις. ρούβλια το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Rosneft, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο με παραγωγή πίσω από τη Saudi Aramco, αναγκάστηκε..

Ακόμη κι αν αύριο μηδενίζονταν όλες οι εκπομπές «αερίων του θερμοκηπίου», η άνοδος των θερμοκρασιών θα συνεχιζόταν επί αιώνες έως το 2500

 


Ακόμη κι αν οι ανθρωπογενείς εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων «αερίων του θερμοκηπίου» μπορούσαν αύριο -με ένα μάλλον μαγικό τρόπο- να μειωθούν στο μηδέν, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα συνέχιζαν να αυξάνονται για αιώνες μετά.

Αυτό είναι το δυσοίωνο -αλλά αμφισβητούμενο- συμπέρασμα μιας νέας μελέτης μοντελοποίησης από Νορβηγούς..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όσα χρόνια κι αν περάσουν η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής δράσης των Ελλήνων και τα μηνύματά της είναι ζωντανά και πιο επίκαιρα από ποτέ.

Σήμερα τιμούμε εκείνους, που εναντιώθηκαν με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και γενναιότητα..

Πώς τα διεθνή lockdown επηρεάζουν την ζήτηση πετρελαίου - Σε αχαρτογράφητα ύδατα το α΄6μηνο του 2021

 


Δεδομένων των μαζικών lockdowns που έχουν επιβληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω του σφοδρού β’ κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, η ζήτηση πετρελαίου απειλείται εκ νέου.Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανακάμψει μετά την κατάρρευση στις αρχές του έτους, και κυμαίνονται γύρω στα 40 δολάρια το βαρέλι, όμως οι φόβοι για τη ζήτηση παραμένουν.

Παράλληλα, όμως το περιβάλλον της ΙΕΑ δεν έχει προχωρήσει σε..