Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Τηλεδιάσκεψη ΚΙΝΑΛ με το Δ.Σ Σωματείου των ΕΛΠΕ



Colonial Pipeline: Πώς έγινε η πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση

 




Ερευνητές στις ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προέκυψαν από μια καταστροφική κυβερνοεπίθεση που έκοψε τη ροή καυσίμου σε αγωγούς της Colonial Pipeline.

Η συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση θεωρείται μια από τις σημαντικότερες εναντίον κρίσιμων υποδομών στην ιστορία, δεδομένου ότι μεταφέρουν περίπου το ήμισυ των προμηθειών καυσίμου της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ και οι τιμές αναμένεται .

Γκάλι (ΔΕΣΦΑ): Πρώτη μας προτεραιότητα η προετοιμασία του ελληνικού δικτύου για το υδρογόνο

 


Ο ΔΕΣΦΑ, στην προσπάθειά του να μείνει ενεργός με αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις, σκοπεύει να συμμετέχει από την αρχή στην ανάπτυξη του υδρογόνου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο, Μαρία Γκάλι, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για το υδρογόνο και πρώτη προτεραιότητα του ΔΕΣΦΑ είναι να είναι έτοιμο..

Α.Σιάμισιης: Η μείωση των ρύπων θα μας βοηθήσει να γίνουμε μέρος της λύσης

 


Την επόμενη μέρα των Ελληνικών Πετρελαίων σε ένα κόσμο που απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα ώστε να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Σιάμισιης υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ότι οι νέες πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής «αλλάζουν τον κόσμο με τρόπο που δεν περιμέναμε..

Σκρέκας: Στην ΕΕ ο αγωγός της Β.Μακεδονίας - Τίμερμανς: Επίκεντρο hub πράσινου υδρογόνου η Ελλάδα



Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, με επίκεντρο το μεγάλο εγχείρημα της απολιγνιτοποίησης του ενεργειακού μείγματος, εστίασε στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας με την επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου. Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υπογραφή της συμφωνίας για την έναρξη της κατασκευής του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας (Νέας Μεσημβρίας – Ειδομένη/Γευγελή).

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ολοκληρωθεί  το 99% των διαπραγματεύσεων, ενώ έχει..

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΠΕ : ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 


Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).

Στην συζήτηση ήταν παρόντες οι αρμόδιοι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργος Μουλκιώτης και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας Χάρης Δούκας.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

 

Σήμερα 11/05/21 συνεχίστηκε ο κύκλος επαφών με τα πολιτικά κόμματα, για την επιχειρούμενη αλλαγή καταστατικού του Ομίλου και την απεμπόληση του δικαιώματος ορισμού διοίκησης από το ελληνικό δημόσιο στην έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων στις 20 Μαΐου.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα Φ. Γεννηματά, ο Τομεάρχης Ενέργειας κος Γ. Αρβανιτίδης, ο Υπεύθυνος Εργασιακών Θεμάτων κος Γ. Μουλκιώτης και ο Γραμ. Ενέργειας κος Χ. Δούκας, ενημερώθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας για την αταλάντευτη και απόλυτη θέση μας ως προς τη διατήρηση του ελέγχου της διοίκησης (management) των ΕΛΠΕ από το Δημόσιο.

Η κα Γεννηματά από την πλευρά της, αφού εξέφρασε..

Ανακοίνωση - Καταγγελία ΠΣΕΕΠ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

 

 

Σε κράτησεις τάνκερ προχωρούν οι traders για να μεταφέρουν βενζίνη στις ΗΠΑ



 

Οι Traders έκαναν προσωρινά κράτηση για τουλάχιστον έξι δεξαμενόπλοια για να μεταφέρουν βενζίνη από την Ευρώπη σε προορισμούς των ΗΠΑ μετά από την κυβερνοεπίθεση που έκλεισε το κορυφαίο δίκτυο αγωγών καυσίμων των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon τη Δευτέρα.

Η επίθεση ανάγκασε το Colonial Pipeline να κλείσει ολόκληρο ..