Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Κόντρα στο αμερικανικό ΥΠΕΞ οι traders πετρελαίου

Από το euro2day.gr
Οι traders πετρελαίου που στοιχηματίζουν σε υψηλότερες τιμές στο αργό έχουν κάποιους στέρεους λόγους να είναι αυτή τη στιγμή αισιόδοξοι: από τις χτυπημένες από τις κυρώσεις εξαγωγές μελών του ΟΠΕΚ (Ιραν και Βενεζουέλα) έως τις διαμαρτυρίες που συνταράσσουν την Αλγερία. Όμως σε αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά στρέφονται κατά του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μάικ Πομπέο, το γεράκι που είναι υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τραμπ, επισκέφθηκε τη μεγαλύτερη παγκοσμίως σύνοδο..

Μάχη με τα σφικτά χρονοδιαγράμματα διάσπασης της ΔΕΠΑ - Πως επηρεάζουν την αποκρατικοποίηση - Δυσαρέσκεια στο προσωπικό

Από το energypress.gr
Σφικτά τριμηνιαία χρονοδιαγράμματα, ασυνήθιστα για τα ελληνικά δεδομένα, προβλέπει η διάσπαση της ΔΕΠΑ και η απορρόφηση των θυγατρικών της, με τις διαδικασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει, μέσα σε ένα κακό εργασιακό κλίμα, όπου όλοι είναι δυσαρεστημένοι.

Σε έναν όμιλο όπου οι μόνιμοι διεκδικούν διασφαλίσεις ότι δεν θα απολυθούν, οι συμβασιούχοι εγγυήσεις ότι θα μονιμοποιηθούν και το προσωπικό των θυγατρικών ότι δεν θα αλλάξει το εργασιακό του καθεστώς όταν τον έλεγχο..

Οι Έλληνες πληρώνουν τη δεύτερη ακριβότερη βενζίνη σε όλη την Ευρωζώνη

Από το iefimerida.gr
Λίαν αποκαλυπτικά είναι τα νεότερα συγκριτικά στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Κομισιόν για τις τιμές των καυσίμων σε όλη την Ευρώπη, καθώς δείχνουν ότι οι Έλληνες πληρώνουν τη δεύτερη ακριβότερη βενζίνη σε όλη την Ευρωζώνη!

Με βάση τις μετρήσεις, η μέση τιμή στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 1,548 ευρώ το λίτρο, όσο και στην Ιταλία, με μόνη υψηλότερη τιμή αυτή..

Με Υπέρακτια Αιολικά Πάρκα στις Αναδυόμενες Αγορές η Παγκόσμια Τράπεζα Καταπολεμά την Ενεργειακή Φτώχεια

Από το energia.gr
Με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας μέσω της στροφής στις ΑΠΕ, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα που αποβλέπει στην ταχεία διείσδυση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC), που αποτελεί τον χρηματοδοτικό βραχίονα του Ιδρύματος

θα βοηθήσουν τις αναδυόμενες χώρες να εκτιμήσουν..

Στο 55% από 40% ανεβάζει τον στόχο μείωσης των εκπομπών CO2 μέχρι το 2030 το Ευρωκοινοβούλιο με νέα απόφασή του

Από το energypress.gr
Σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ του να αυξηθεί ο στόχος μείωσης των εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2030, από 40% που είναι σήμερα σε 55% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Ειδικότερα, το Ευρωκοινοβούλιο, στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει πως ο στόχος μηδενικών εκπομπών άνθρακα πρέπει να επιτευχθεί..

Υποχώρησαν τα περιθώρια διύλισης της Shell το 2018 - Kαθοριστικές οι νέες συνθήκες με βάση το IMO

Από το worldenergynews.gr 
Η Royal Dutch Shell σημείωσε υποχώρηση στα περιθώρια διύλισης και πετροχημικών σε όλες τις βασικές περιοχές διύλισης της Ευρώπης, της Σιγκαπούρης και των Ηνωμένων Πολιτειών το 2018, σύμφωνα με έκθεση για το πετρέλαιο που επικαλείται το Reuters.

Tα μέσα περιθώρια διύλισης στο Ρότερνταμ μειώθηκαν πάνω από 40% στα 2,5 δολ. / βαρέλι. Τα περιθώρια κέρδους στη Σιγκαπούρη υποχώρησαν..