Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 


Γιατί οι έρευνες για υδρονονάνθρακες στην Κρήτη πάνε για το 2022



 Στις αρχές του 2022 τοποθετείται χρονικά σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό η διενέργεια των σεισμικών ερευνών στα δύο θαλάσσια οικόπεδα στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης από την κοινοπραξία των Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ο σχεδιασμός είναι αυτή τη στιγμή για τον επόμενο Ιανουάριο, Φεβρουάριο, εφόσον προηγουμένως επιλυθούν ορισμένα προβλήματα που σχετίζονται με γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η κοινοπραξία έχει..

Exxon, USW union agree on steps for Texas refinery lockout handover

 


ExxonMobil and the United Steelworkers union (USW) have agreed to an orderly transfer of the company's Beaumont, Texas, refinery to temporary workers if a threatened lockout begins on Saturday, according to people familiar with the talks.

The two sides have been in negotiations since January but have been..

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Κοινή ανακοίνωση Γ. Αρβανιτίδη και Γ. Μουλκιώτη: Καμία απεμπόληση των δικαιωμάτων του Δημοσίου και των Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ



Η κυβέρνηση με πρόσχημα τις αναγκαίες αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση των ΑΕ για την προώθηση της ισότητας των φύλων στην διοίκησή τους (ν.4706 /2020) προωθεί από το «παράθυρο» συνολικότερες αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ.

Συγκεκριμένα, ενώ το Καταστατικό της εταιρείας προβλέπει..

Πρωτότυπη μηχανή υποθαλάσσιας εξόρυξης ναυάγησε στον Ειρηνικό

 



Μία πρωτότυπη μηχανή υποθαλάσσιας εξόρυξης 25 τόνων κείτεται αποκλεισμένη στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, αφού αποκολλήθηκε από το καλώδιο που τη συνέδεε με το πλοίο στην επιφάνεια.

Όπως σημειώνει το BBC, το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος διάρκειας ενός μήνα με σκοπό τη διεξαγωγή δοκιμών και ερευνών- και εν μέσω αμφισβήτησης και προβληματισμών για τα σχέδια..

Sinopec Q1 net profit $2.9 B, refinery output surges 16%

 


China Petroleum & Chemical Corp swung to a first-quarter profit from a loss a year earlier, with net income reaching 18.54 billion yuan ($2.86 billion), amid a recovery in global oil prices and robust demand for refined oil products.

Asia's top oil refiner, also known as Sinopec, posted a 19.15 billion yuan loss during the same period last year under international accounting ..

ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ !!!

 


Ερώτηση για πράσινο υδρογόνο και "Λευκό Δράκο"

 


ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα

 Θέμα: Η παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Δυτική Μακεδονία και ο… «Λευκός Δράκος»

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Κινήματος Αλλαγής προς τoν Yπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα σχετικά με την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Δυτική Μακεδονία και τον… «Λευκό Δράκο».

Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του Γιώργος Αρβανιτίδης σύμφωνα..

ΕΛΠΕ: Στις 20/5 η ΓΣ για έγκριση της πολιτικής καταλληλότητας των μελών του ΔΣ

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία») με την με αριθμό 1383 απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή του στις 29.4.2021, προσκαλεί τους κ.κ. Μετόχους να μετάσχουν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την 20η Μαΐου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών και στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για τον περιορισμό..

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη απώλεια για το Δημόσιο η απόφαση του ΔΣ των ΕΛΠΕ

 


«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να θωρακίσει με νομοθετική ρύθμιση την πλειοψηφία εκπροσώπων του ελληνικού Δημοσίου στο ΔΣ των ΕΛΠΕ, όπως ισχύει από τη συμφωνία μετόχων το 2003 καθώς και την εκπροσώπηση των εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα και τους φορείς των εργαζομένων, για να μην προχωρήσει και να ακυρωθεί αυτή η επιλογή».

Τα παραπάνω αναφέρει κοινή Δήλωση των Τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, Σ. Φάμελλου - Ε. Αχτσιόγλου, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη απώλεια δικαιωμάτων και περιουσίας του Δημοσίου την απόφαση του ΔΣ των ΕΛΠΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ




Η θέση των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ σε ότι έχει να κάνει με τα κατά καιρούς σχέδια και τις προσπάθειες κυβερνήσεων και «μετόχων» με διάφορους τρόπους, ξεπουλήματος της δουλειάς μας, είναι γνωστή και εκφρασμένη μέσα από αγώνες, δικαστικές νίκες, σταθερή, αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη.

Δώσαμε τους μεγάλους αγώνες μας, κατά των διάφορων προσπαθειών για πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, έχοντας συνείδηση ότι είναι μια επιχείρηση που μπορεί και πρέπει να αποτελεί συνεχή πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας, πόσο..

Τηλεργασία: Έως τις 31 Μαΐου η παράταση με Κοινή Υπουργική Απόφαση

 


Την παράταση της υποχρέωσης εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας σε όλη την Επικράτεια προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας.

Συγκεκριμένα, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 


Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Air Monitoring at five Louisiana refineries revealed benzene above EPA action level

 


Cancer-causing benzene emissions from oil refineries exceeded the federal action level for five refineries in Louisiana last year, putting at risk the health of neighboring communities.

Nationally, 13 refineries had benzene monitoring readings at their fencelines in 2020 that averaged above EPA’s action level, a regulatory threshold that requires companies..

Aramco: Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο πουλάει το 1%

 


Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε την Τρίτη ότι το Ριάντ συζητά για να πουλήσει το 1% της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Saudi Aramco σε μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία ενέργειας.

Ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman δήλωσε ότι η Aramco, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας στα τέλη του 2019, θα μπορούσε να πουλήσει..

Η Παγκόσμια Ημέρα OSH 2021 απαιτεί επένδυση σε ανθεκτική διαχείριση ασφάλειας



 Προστατεύσαμε επαρκώς τους εργαζομένους;

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα τους χώρους εργασίας τώρα και στο μέλλον, εάν προκύψουν νέες παγκόσμιες κρίσεις;

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 28 Απριλίου 2021  φέρει το βάρος μιας άνευ προηγουμένου πανδημικής εμπειρίας που άφησε..

Β. Πεσμαζόγλου: Πετρέλαιο, το τέλος του παιχνιδιού

 


Τα σκακιστικά φινάλε είναι σύνθετα, απαιτητικά. Κάτι ανάλογο συμβαίνει συνήθως στο λυκόφως μιας εποχής: όταν βασανιστικά, ενίοτε τραυματικά, τελειώνει μια φάση και ανατέλλει αργόσυρτα η διάδοχη κατάσταση. Η σταδιακή απεξάρτηση από το πετρέλαιο αποτελεί παράδειγμα. Πολλά τα δημοσιεύματα επ’ αυτού. Σε εκτενές αφιέρωμα, Απρίλιο 2021, στο ηλεκτρονικό Project Syndicate, παρουσιάζονται και σχολιάζονται τρία πρόσφατα αξιόλογα βιβλία:..

Energy Secretary Urges Oil Industry To Not Become Kodak

 


Oil companies in the United States need to diversify or risk falling behind during the energy transition, Energy Secretary Jennifer Granholm said during a virtual event organized by Politico.

"The bottom line is you have got to move," Granholm said, as quoted by Argus. "You cannot hang on and be the Kodak or the Blockbuster Video of the energy world. You have got to diversify."

Kodak and Blockbuster Video are perhaps the most notorious..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


Energean - Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

 



Οι άριστες επιδόσεις στον κρίσιμο τομέα της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους εργασίας είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Energean για την Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, η οποία τιμάται σήμερα 28 Απριλίου σε όλο τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο όμιλος της Energean συμπλήρωσε..

Συνεχίζεται η επέκταση της Coral στα Βαλκάνια – Μπήκε και στην αγορά της Β. Μακεδονίας

 


Την λειτουργία των δυο πρώτων πρατηρίων καυσίμων στη Βόρεια Μακεδονία ξεκίνησε η Coral Fuels DOOEL Skopje, θυγατρική της Coral A.Ε. του Ομίλου Motor Oil. 

Τα πρατήρια βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο προς την Ελλάδα, στην περιοχή Smokvica του Δήμου Γευγελής, σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα και λειτουργούν με το εμπορικό..

Γεωτρήσεις τέλος στην Καλιφόρνια έως το 2045

 


Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα για να καταργήσει τη γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια από τα κορυφαίες πολιτείες παραγωγής πετρελαίου της χώρας έως το 2045 και να απαγορεύσει τις νέες άδειες fracking εντός τριών ετών.

Ο Newsom δέχεται πιέσεις από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές και προοδευτικούς ..

«Η FuelsEurope εξηγεί»: Πώς επηρεάζονται οι τιμές των καυσίμων από την τιμή του αργού.


 

Αγορά Καυσίμων: Μια 15ετία αυξανόμενων τιμών

 




Μια 15ετία αυξανόμενων τιμών και υπερφορολόγησης καταγράφεται στην εγχώρια αγορά των υγρών καυσίμων και ειδικότερα στα ευρείας κατανάλωσης, όπως η αμόλυβδη βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, αναδεικνύεται μέσα από την έρευνα της Διανέοσις για τον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα.

Η έρευνα καλύπτει την περίοδο 2005 έως και 2019 και είναι..

Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες ενδέχεται να σταματήσουν να προμηθεύουν το διυλιστήριο της Λευκορωσίας λόγω κυρώσεων των ΗΠΑ

 


Οι ρώσοι εξαγωγείς πετρελαίου ενδέχεται να αναστείλουν τις προμήθειές τους στο διυλιστήριο Naftan της Λευκορωσίας μετά τις αυστηρότερες κυρώσεις των ΗΠΑ για τη Λευκορωσία για φερόμενες παραβιάσεις και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφεραν πηγές. 

Την περασμένη εβδομάδα η Ουάσινγκτον ανάφερε τις άδειες για ορισμένες..

Union calls on Exxon to continue Texas refinery contract talks despite lockout threat

 


The United Steelworkers union (USW) called on ExxonMobil to continue negotiations for a new Beaumont, Texas, refinery contract despite the company's threat to lock out workers on May 1 if there is no agreement.

"These negotiations are not about wages,” said Darrell Kyle, president of USW Local 13-243, which represents 650 workers at the 369,024 barrel-per-day (bpd) Beaumont refinery and adjoining blending and..

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΒΡ: Κέρδη 4,7 Δις Δολ. το Α΄ Τρίμηνο – Πρόβλεψη για Ανάκαμψη της Ζήτησης το 2021



 Ο βρετανικός ενεργειακός γίγαντας BP ανακοίνωσε κέρδη περίπου 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με τις ζημίες ύψους περίπου 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη

«Με την επιτάχυνση των διαδικασιών αποεπένδυσης, σε συνδυασμό..

ΕΥΧΕΣ ΕΚΘ

 


Energy Transition Could Doom Africa’s Oil Producers

 


When it comes to the final frontier for big oil discoveries, it’s not the Guyana-Suriname basin where supergiants like ExxonMobil (NYSE:XOM), Hess Corp. (NYSE:HES), and CNOOC (NYSE:CNOOC) have already staked their claims. And it’s not the American shale patch, where production has hit reverse gear with no end in sight. It’s Africa, where even small-cap companies are staking outsized claims..

ΕΥΧΕΣ ΕΚΕΔΑ

 


Πολλοί ευρωπαίοι διυλιστές ενδέχεται να μην επιβιώσουν από το COVID

 


Η πανδημία κορανοϊών έχει συντομεύσει την ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη. Αυτό που αρχικά θεωρήθηκε ως μια σταδιακή κίνηση προς λιγότερες εκπομπές και πράσινη παραγωγή έχει πλέον γίνει μια άνευ προηγουμένου φιλόδοξη προσπάθεια - τη στιγμή που η Ευρώπη ανακάμψει από την πτώση που προκλήθηκε από το COVID, η ζήτηση καυσίμων της θα έχει ήδη μειωθεί στο σημείο όπου ορισμένα μεταγενέστερα περιουσιακά στοιχεία δεν είναι χρειάζεται περισσότερο. Αυτή η διαδικασία..

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του ΕΚΕ-ΔΑ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας  την Τρίτη 4 Μάη 2021.  

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας.  Είναι ημέρα τιμής των εργαζομένων για την εξέγερση των εργατών..

OPEC+: Η αβεβαιότητα της ανάκαμψης επιβάλλει πιο προσεκτική αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

 


Ο OPEC+ συμφώνησε να αυξήσει σταδιακά την παραγωγή πετρελαίου τους επόμενους μήνες, ποντάροντας στη θερινή οικονομική ανάκαμψη, εξαιτίας των καλύτερων επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Οργανισμός συμφώνησε να προσθέσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως στις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου από το Μάιο έως τον Ιούλιο. Αυτό θα επιστρέψει περίπου το ¼ ου αργού που εξακολουθούν να παρακρατούν μετά..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ 28 ΑΠΡΙΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

 


Πασχαλινές ευχές από το σωματείο ΣΥΕΠΥ&ΑΛΠΕ

 


Νέα βενζίνη ΕΚΟ Premium 98: Μεγαλύτερη προστασία του κινητήρα, ακόμα καλύτερες επιδόσεις

 


Η νέα βενζίνη 98 οκτανίων ΕΚΟ Premium 98 έρχεται να συμπληρώσει την οικογένεια καυσίμων της ΕΚΟ, προσφέροντας προστασία στον κινητήρα των οχημάτων, αλλά και ακόμα καλύτερες επιδόσεις με περισσότερα χιλιόμετρα. Διαθέτοντας περισσότερα οκτάνια, αποτελεί μια premium ολοκληρωμένη πρόταση, που εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη τόσο για..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 



1η Μάη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον Αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι η μέρα που Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο που 135 χρόνια πριν με τον ηρωικό αγώνα τους επέβαλαν για λογαριασμό των εργατών όλου του κόσμου το 8ωρο.

                    Σήμερα το μήνυμα των εργατών του Σικάγο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να είναι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 


Κατεδαφίστηκαν όλες οι δεξαμενές της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια στη Λάρνακα

 


Κατεδαφίστηκαν όλες οι δεξαμενές της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια που βρίσκονταν στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατεδάφισης των δεξαμενών που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, στη Λάρνακα. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 22 Απριλίου κατεδαφίστηκε και η τελευταία..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


 

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από κοινού από την Honeywell UOP και την Eni παράγει ανανεώσιμο ντίζελ και καύσιμα jet

 


Η Honeywell ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας της Ιταλίας, η Eni, παράγει ανανεώσιμα καύσιμα στο διυλιστήριό της στη Gela της Ιταλίας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Ecofining ™ που αναπτύχθηκε από κοινού από την Eni και την UOP. Η παραγωγή βιοκαυσίμων στα διυλιστήρια Gela και Βενετίας βοηθά την Eni να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικά..

SpaceX: Διαστημικό σκουπίδι απείλησε σκάφος σε πτήση προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

 


Oι τέσσερις αστροναύτες που εκτοξεύτηκαν την Παρασκευή προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έζησαν στιγμές αγωνίας όταν τους ζητήθηκε να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη πρόσκρουση διαστημικού σκουπιδιού.

Το κοντινό πέρασμα, γνωστό με τον αστρονομικό όρο σύνοδος, συνέβη στις 20.43 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή, περίπου οκτώ ώρες μετά την αναχώρηση του σκάφους Crew Dragon της SpaceX από..

Qatar Petroleum: Έρχεται η Πρώτη Δημόσια Πώληση Διεθνών Ομολόγων σε Δολάρια ΗΠΑ για τον Κορυφαίο Προμηθευτή LNG στον Κόσμο

 


Την πρώτη δημόσια πώληση διεθνών ομολόγων σε δολάρια ΗΠΑ σχεδιάζει η Qatar Petroleum, ο κορυφαίος προμηθευτής υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος, εξέλιξη που καθιστά την εταιρεία τον τελευταίο ενεργειακό γίγαντα των χωρών του Κόλπου που αξιοποιεί τις αγορές χρέους σε μια εποχή χαμηλών τιμών ενέργειας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η  Qatar Petroleum έστειλε..

ΕΥΧΕΣ ΠΕΠΕΚΟ

 


Ουκρανία: Η Καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, 35 Χρόνια Μετά



Η Ουκρανία θυμάται σήμερα την καταστροφή του Τσερνόμπιλ, 35 χρόνια μετά το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία που μόλυνε με ραδιενέργεια μεγάλο μέρος της Ευρώπης, αν και ο τόπος της καταστροφής προσελκύει σήμερα τουρίστες και φιλοδοξεί να εγγραφεί στον κατάλογο της UNESCO. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται εντός της ημέρας στη ζώνη αποκλεισμού που εκτείνεται σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό.

Στις 26 Απριλίου 1986, στη 01:23, ο αντιδραστήρας ..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κάθε χρόνο στις 28 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία με πρωτοβουλία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ( ΔΟΕ). Στόχος της συγκεκριμένης ημέρας είναι η επικέντρωση στην πρόληψη ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, αφού κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους παγκοσμίως περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι.

Η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία είναι θεμελιώδες..

Υπό τον Φόβο των Νέων Αποχωρήσεων, Αναζητείται Πρασίνισμα των Εξορύξεων

 


Υπό τον φόβο των νέων αποχωρήσεων, αναζητείται πρασίνισμα των εξορύξεων από την Ελληνική  Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ). Μετά την οπισθοχώρηση  της ισπανικής Repsol και ο όμιλος των ΕΛΠΕ επανεξετάζει την έκθεσή του στις  επενδύσεις στο upstream, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι καταρχάς θα κάνει πίσω στις δραστηριότητες έρευνας..