Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Πως διαμορφώνεται το ενεργειακό μείγμα στην Ελλάδα

 


Η θεαματική υποχώρηση του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της χώρας και η ανάδειξη, για πρώτη φορά, προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας (WE Energy του ομίλου Eunice) που τροφοδοτεί τους πελάτες του με ενέργεια που προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές είναι τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τις εκθέσεις του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) για την προέλευση της ενέργειας που καταναλώθηκε στη χώρα το 2019.

Οι εκθέσεις περιλαμβάνουν και την προέλευση της ενέργειας που προέρχεται..

ΕΙΑ: Μειώθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ – Πτώση πάνω από 3% για το αργό



Τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας EIA

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια, έναντι προσδοκιών για 1,02 εκατ. βαρέλια. Αυτό έρχεται μια εβδομάδα μετά την πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 3,8 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα έχει μειωθεί σε όλες εκτός από μία από τις..

ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες: Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι εργασίες για το φωτοβολταϊκό 204 MW στην Κοζάνη

 


Ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες προετοιμασίες για την έναρξη υλοποίησης του φωτοβολταϊκού ισχύος 204 MW στην Κοζάνη, με συνέπεια σύμφωνα με πληροφορίες να προγραμματίζεται εντός του Νοεμβρίου η έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του έργου.

Μοναδική προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθεί με αίσια έκβαση το τοπικό lockdown, το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην περιοχή από τις 16 Οκτωβρίου και για 14 ημέρες. Έτσι, στην περίπτωση που υπάρξει ύφεση..

Πώς θα κινηθούν οι τιμές του πετρελαίου σε Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία;

 


Οι τιμές του πετρελαίου δεν αναμένεται να αυξηθούν αρκετά το επόμενο έτος και θα κυμανθούν σε ένα εύρος μεταξύ $40-50/βαρέλι, ασκώντας πιέσεις στους εξαγωγείς της Μέσης Ανατολής, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην έκθεσή του για τις οικονομικές προοπτικές σε Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΔΝΤ, το ΑΕΠ της εν λόγω περιοχής αναμένεται να καταγράψει πτώση της τάξης..

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι επενδύσεις σε υδρογόνο

 


Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) θα εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασής της στην καθαρή ενέργεια με επενδύσεις σε υδρογόνο, πεδίο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την εταιρεία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Sultan Ahmet al-Jaber.

«Θέτουμε το υδρογόνο ως ένα πιθανό νέο μέρος της στρατηγικής καθαρής ενέργειας και καθαρής τεχνολογίας», δήλωσε..

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

 


Το μείζον ζήτημα της διασφάλισης όλων των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων τους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Συνομοσπονδία με το προεδρείο του Σωματείου των εργαζομένων στα ναυπηγεία “Η ΤΡΙΑΙΝΑ” αλλά και την Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΜ).

Για τη ΓΣΕΕ, είναι αδιανόητο..