Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Έτοιμη η Αίγυπτος να ανέβει στο άρμα του αγωγού East Med;

Από το sigmalive.com
Πολλά έχουν γραφτεί τους τελευταίους μήνες και τις τελευταίες μέρες  για την πολιτική και τεχνο-οικονομική βιωσιμότητα του αγωγού φυσικού αερίου East Med που θα συνδέει Ισραήλ-Κύπρο-Ελλάδα-Ιταλία μεταφέροντας τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στη ευρωπαϊκή αγορά.  

Κάποιοι αναλυτές διέγνωσαν μάλιστα και σύγκρουση συμφερόντων με την Αίγυπτο το επόμενο διάστημα. Ωστόσο  η αγγλόφωνη..

Συμμετοχή στο 3ο Συνέδριο Ecomobility για την Ηλεκτροκίνηση


Στο 3ο συνέδριο της HAEE  Ecomobility ο υπεύθυνος ενέργειας και περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για τα εναλλακτικά καύσιμα και την ηλεκτροκίνηση που πρέπει επιτέλους να μπουν στην καθημερινότητα και των Ελλήνων.


Πέραν από τους μακροπρόθεσμους..

Βλέψεις και για το βιομεθάνιο έχουν οι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ – Ποια σχέδια είναι ήδη στα σκαριά

Από το energypress.gr
Το υδρογόνο δεν είναι το μόνο ανανεώσιμο αέριο η αγορά του οποίου προοπτικά συγκεντρώνει επενδυτικό ενδιαφέρον στη χώρα μας, καθώς αντίστοιχες βλέψεις υπάρχουν και για το βιομεθάνιο.

Μπορεί το συγκεκριμένο κεφάλαιο να μην έχει ανοίξει από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στον ίδιο βαθμό με αυτό του υδρογόνου, για το οποίο..

Υποχωρούν σημαντικά τα παγκόσμια περιθώρια διύλισης αποσταγμάτων λόγω χαμηλής ζήτησης

Από το worldenergynews.gr
Τα περιθώρια διύλισης αργού σε αποστάγματα, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, έχουν υποχωρήσει σε όλο τον κόσμο λόγω της απογοητευτικής ζήτησης, προκαλώντας φήμες ότι ορισμένες μονάδες θα μπορούσαν να αρχίσουν να μειώνουν τα ποσοστά επεξεργασίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εισαγωγές..