Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Καταγγελία από Αρβανιτίδη-Δούκα: Η χώρα μας αφήνει ανεκμετάλλευτα δωρεάν δικαιώματα CO2 ύψους 850 εκατ. ευρώ

 


Ένα μεγάλο ποσό της τάξης των 850 εκατ. ευρώ μέσω της διάθεσης πρόσθετων δικαιωμάτων εκπομπών από την Ε.Ε. έχουν αφήσει ανεκμετάλλευτο η τωρινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως καταγγέλουν ο τομεάρχης ενέργειας του ΚΙΝΑΛ, Γ. Αρβανιτίδης και ο γραμματέας του τομέα ενέργειας, Χ. Δούκας.

Αναλυτικότερα, υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους τα εξής:

Συστάσεις του ΙΕΑ για περιορισμό των εκπομπών μεθανίου στον πετρελαϊκό τομέα

 



Οι παγκόσμιες εκπομπές του ισχυρού μεθανίου αερίου θερμοκηπίου από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 10% το 2020, κυρίως λόγω της χαμηλότερης παραγωγής σε αντίθεση με τη συντονισμένη δράση για το κλίμα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Πέρυσι, οι επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου εξέπεμψαν πάνω..

Η ΓΣΕΕ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ. ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

 


Ο δρόμος προς το σπάσιμο της σιωπής, την προστασία και την αποκατάσταση των θυμάτων της βίας, αλλά και την έγκαιρη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών είναι μακρύς. Και σε ό,τι αφορά στη βία εναντίον των γυναικών στην εργασία αχαρτογράφητος, καθώς ούτε επαρκή στοιχεία υπάρχουν για την έκταση και τα χαρακτηριστικά του φαινομένου, ούτε το θεσμικό πλαίσιο δεν τολμάει να προχωρήσει με τα κατάλληλα εργαλεία που θα έδινε, επιπλέον..