Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Φωτιά ξέσπασε στο διυλιστήριο της Chevron El Segundo, στην Καλιφόρνια

  





Η Chevron  είπε ότι τα πληρώματα της πυροσβεστικής απάντησαν σε μεμονωμένη πυρκαγιά μέσα στο διυλιστήριο El Segundo 269.000 βαρελιών την ημέρα στην Καλιφόρνια την Τρίτη, χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί λόγω του συμβάντος.

Η ώρα της αποστολής..

ήταν 6:13 μ.μ. με ανταπόκριση σε επίπεδο δύο συναγερμών από τα πυροσβεστικά τμήματα El Segundo, Manhattan Beach, Redondo Beach και Los Angeles County, δήλωσε η επικεφαλής της πυροσβεστικής του El Segundo, Deena Lee.

Δεν ήταν σαφές εάν το υλικό που εμπλέκεται ήταν καύσιμο αεροσκαφών ή ντίζελ, είπε ο Λι.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε συγκεκριμένο τμήμα του διυλιστηρίου. Οι Los Angeles Times ανέφεραν στην ιστοσελίδα τους ότι η φωτιά είχε σβήσει γύρω στις 8:35 μ.μ.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει ποιες μονάδες διυλιστηρίων εμπλέκονται.

Το διυλιστήριο El Segundo προμηθεύει το 20% όλων των καυσίμων για μηχανοκίνητα οχήματα και το 40% των καυσίμων αεροσκαφών που καταναλώνονται στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον ιστότοπο της  Chevron .

Το περιστατικό έρχεται σε μια στιγμή που οι τιμές της βενζίνης στην Καλιφόρνια πλησιάζουν το 1 δολάριο το γαλόνι πάνω από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου NYMEX RBOB εν μέσω προγραμματισμένων εργασιών στο διυλιστήριο 363.000 bpd της Marathon στο Λος Άντζελες και μιας διακοπής ρεύματος στο εργοστάσιο της Valero στο Σαν Φρανσίσκο 145.000 bpd.

Η βενζίνη της Καλιφόρνια αποτιμήθηκε στα 38,50 σεντ τον Δεκέμβριο NYMEX στο Λος Άντζελες την 1η Νοεμβρίου και στα 36,50 σεντ στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι αγορές καυσίμων της Καλιφόρνια, οι οποίες βασίζονται στην παραγωγή από τα διυλιστήρια της Δυτικής Ακτής και τις εισαγωγές από την Ασία, είναι γνωστές για τις γρήγορες αυξήσεις των τιμών.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου