Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Αλεξόπουλος (ΕΛΠΕ): Οργανικά και με εξαγορές θα πετύχουμε το στόχο για ΑΠΕ 600 MW ως το 2025


 

Η ενεργειακή μετάβαση είναι η σημαντικότερη εξέλιξη στην ενεργειακή βιομηχανία, σύμφωνα με τον Γεώργιο Αλεξόπουλο, Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ των ΕΛΠΕ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο όμιλος υλοποιεί επενδύσεις πάνω..

από 3 δις. ευρώ προς την κατεύθυνση αυτή στηρίζοντας νέες δραστηριότητες όπως στις ΑΠΕ, το φυσικό αέριο και την ηλεκτροπαραγωγή. Ο κ. Αλεξόπουλος μιλώνας σήμερα σε συνέδριο χαρακτήρισε φιλόδοξο αλλά επιτεύξιμο τον εταιρικό στόχο για 50% βελτίωση του αποτυπώματος CO2 ως το 2030 μέσω της ενεργειακής αποδοτικότητας που είναι η αφετηρία σε όλες τις δραστηριότητες, της ανακύκλωσης και της ηλεκτροκίνησης.

Στις ΑΠΕ ο στόχος των ΕΛΠΕ είναι να φτάσει τα 300 μεγαβάτ εγκαταστάσεων ως το 2021 και τα 600 μεγαβάτ ως το 2025. Ο όμιλος σκοπεύει να το επιτύχει αυτό μέσω οργανικής ανάπτυης και εξαγορών, ενώ θεωρεί εμβληματικό το μεγάλο έργο του φωτοβολταϊκού της Κοζάνης, ισχύος 204 μεγαβάτ, το οποίο θα δημιουργήσει 350 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του και θα έχει υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία.


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου